Hei hei til alle dere:)
Siden du leser dette her kan jeg bare si at du er kommet til rett plass, for det jeg skal presentere for deg nå er faktisk noe av det beste jeg har smakt. Jeg har laga brownies.....med karamell inni.....og den smaker altså bare helt himmelsk!! OG om du skal sprekke på slankekuren din så gjør det på denne her...det vil du garantert IKKE angre på:D (hehehehe)
Jeg håper dere allesammen har har hatt en fantastisk uke og at dere er klare for litt helgekos imorra:)
Klem Elin
Begynn med å lage denne karamellen. ( klikk på "karamellen" ) Sett bakepapir i formen du har tenkt å bruke og hell karamellen oppi der, la stivne. (tar ikke mer en en halvtime-time) Jeg bruker å smøre bakepapiret med littegrann smør for at ikke karamellen skal sette seg fast i papiret. ( jeg har brukt 24x24 cm form) |
Smelt 200 gr smør i en gryte, (hvis du bruker usaltet smør så må du tilsette bittegrann salt) Ta av platen. |
Hell deretter 365 gr sukker oppi og rør rundt. |
Rør deretter inn 4 egg. (kun 2 på bildet men du må bruke 4 altså) rør godt rundt. |
Tilsett 100 gr mel og 4 tsk vaniljesukker og 2 tsk bakepulver og rør godt rundt. |
tilslutt så sikter du 6 ss kakao oppi |
Rør godt til røren er uten klumper. |
Fjern karamellen fra formen og sett i bakepapir i formen. |
Hell halvdelen av røren oppi formen |
Og legg karamellen oppå røren, |
hell så resten av røren over karamellen, |
Og stek i ovnen ved 200 grader i 30-35 minutter. |
Så er det bare å servere den....nam nam |
Et godt tips er jo å servere den sammen med vaniljeis......nam nam |
Denne er fantastisk på smaken..... |
og du vil garantert lage denne igjen en annen gang. Bon appetit :) |
Denne så super god ut, må prøves :) er oppskriften til en liten langpanne??
SvarSlettJeg har brukt 24 x 24 cm form :)
Slettdenne så nyyydelig ut!! må nok prøve denne!!
SvarSlettDen så kjempe god ut :) Men hvor mye karamell har du brukt? 1 porsjon eller?
SvarSlettJa jeg har brukt 1 porsjon karamell :)
SlettSå HEEELT himmelsk ut! Tenkte på hvordan er denne kaken når den er kald? Går det ann å varme den opp igjen? Skal på hyttetur i helgen og ville gjerne laget denne til turen, men den må lages på forhånd og er mulighet for å varme den i ovn..
SvarSlettDet går fint an å varme den opp igjen, den er nok allerbest litt lunken/varm. Hvis dere blir noen stykker så kan det jo kansje være en ide å doble oppskriften ;) Lykke til og ha en fantastisk weekend på hytta :)
SlettÅåå...denne var som skapt for meg..Elsker både brownies og karamell.. Skal definitivt prøves:) Tusen takk for alle fine oppskrifter du deler:)
SvarSlettHa en fin kveld:)
Å hjelpemeg...... Dette maa vaere den ultimate brownie-oppskriften..... Tror jeg maa be inn til selskap snart saa jeg faar bakt denne... Ved naermere ettertanke - kanskje ikke, kanskje jeg skal lage den helt til meg selv - mer paa meg.. Tji-hi! :)
SvarSlettDenne skal definitivt prøves i helgen! :)
SvarSlettHei Elin!
SvarSlettHar du noengang prøvd Cheesecakebrownies?
nej det har jeg ikke prøvd. Sende meg gjerne oppskrift på mail. elinnygard@hotmail.com
SlettDen så fantastisk god ut!:) Eg lure på om du bruker samme oppskrift uten karamell også?;)
SvarSlettJa det gjør jeg :)......men jeg tviler på at jeg kommer til å lagre den igjen UTEN karamell for det var så utrolig godt heheheh ;)
SlettBra blogg, Elin!
SvarSlettDet er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg
jippi så koseligt :D Takk Magne :)
Slettåååå så vidunderlig, dette må jo være trøstemat :-) hilsen Bente
SvarSlettDen så virkelig god ut!! :D
SvarSlettÅåååååh....denne så deilig ut! Funker det med glutenfritt mel tro??
SvarSlettDet vil jeg tro går helt fint :)
SlettSkal lage denne nå, så kanoooongod ut :D Men brukte du den doble karamelloppskriften eller enkel til denne? :)
SvarSlettJeg har brukt enkel oppskrift :)
SlettDet så utrolig godt ut! Er det greit jeg bruker noen av bildene på bloggen min? Vil gjerne dele denne oppskriften :)
SvarSlettDet går bra så lenge som du linker til siden min og skriver at bildene er herifra :)
SlettKom innom siden din sånn tilfeldig via VG. Skal si at du er kjempeflink med detdu holder på med. Skulle bare titte innom brownies oppskriften, men det endte med at jeg så gjennom alle oppskriftene du har lagt ut. Skal garantert prøve ut en god del av dem, og følge med videre på bloggen din ;D
SvarSlettSå koseligt at du liker bloggen min :) håper du liker oppskriftene når du tester de ut. Ha en fantastisk helg :)
Slettååh, de så helt sinnssykt gode ut! Må prøves :D Tusen takk for gode oppskrifter, vet hvor jeg skal gå neste gang jeg skal lage noe godt, hihi :)
SvarSlettHei! I dag bakte vi denne kaken, men den hevet mye og este ut av formen... For det var 4 teskjeer bakepulver, og en form på 24cmx24cm? :) Men den ble god til slutt :D
SvarSlettja jeg tenkte litt på det i dag da jeg bakte den igjen hehehhe. jeg tror man kan justere mengden til 2 tsk. Skal prøve det ut neste gang.
SlettHar justert den nå. Det kan tryggt justeres til det halve:)
SlettDenne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlettGode oppskrifter er alltid velkommen. Men så detaljerte bilder....
SvarSlettMen lagrer den. Vil senere redigere den...
Men skal sjekke ut oppskriften, og synes det er bra at VG velger ut godbiter.
denne så jo helt fantastisk ut!!
SvarSlettHvilken rille skal formen settes i ovnen? :)
Jeg setter denne nest nederst i ovnen :)
Slettkan den fryses?
SvarSlettHei
SvarSlettDenne så helt nyyydelig ut! Den skal prøves:-) Fin blogg, forresten:-)))
verdens beste..verdens enkleste..sterke ord dette her
SvarSlettDu burde prøve og lage den med marsmellows! Namenam!
SvarSlettkan man lage karamellen på en annen måte? jeg får ikke tak i kondensert melk :( kan man eventuelt bruke fløte? :)
SvarSlettJeg fant melken på Meny, og karamellen ble kjempegod :)
SlettHvor har du kjøpt den fine tallerkenen?:)
SvarSlettDenne så kjempegod ut, har tenkt til å lage den til min kjempesnille bror i kveld. Han er forresten også pen, kul, tøff og kan det meste også.
SvarSletthåper han likte den ;)
SlettHeisann. testet oppskriften og den var virkelig veldig god. Bakte den idag for andre gang men minka da sukkermengden med 100 g og den smaker fortsatt like godt. Men begge gangene jeg lagde den så sank karamellen til bunns. Har du noen tips for å unngå det?
SvarSlettjeg tror at hvis du tar litt mer deig under enn over så er det mindre sjanse for at den synker.
SlettJeg lurer på om karamellen blir hard når den stivner? Dagen etter den er bakt f.eks? Hilsen Mona
SvarSlettja den blir litt hardere men den er god fordet om og man kan fint varme den litt i mikroen ;)
SlettJeg har lagdt browies må vente 5.min til:) Gleder meg til å spise den:)
SvarSlettNå står kaken o ovnen! Fikk ikke tak i kondensert melk, så jeg forsøker med kokosmelk! Spent på om det blir godt :D
SvarSlettDenne så god ut den!!! Namnam... noe av det bedre av det syndige??? Så denne må prøves en gang.. ;-)) Sukk... det er såå mye godt!!!
SvarSlettHilsen Solveig
Men.. er det ikke veldig mye sukker i denne kaken med karamell og annet godt?? Jeg bare spør om man kan bruke mindre???
SvarSlettHilsen Solveig igjen..
hei hei Solveig :)
SlettDu kan helt sikkert bruke litt mindre sukker om det er ønskeligt. jeg tror det vil gå helt fint :)
Hei
SvarSlettKan man lage brownisen uten karamellen hvis ikke liker karamell. Får kjæresten min på besøk så jeg tankte å lage brownies siden det er hans favorit, men han liker ikke karamell.
Med vennlig hilsen: Emilie
hei hei Emilie :)
SlettDu kan fint lage kun browniesen, kan være du må gange oppskriften med 1,5 for å få en grei mengde:) Senne browniesn er knallgod også uten karamellen :)
Lykke til :)
Jeg har en langpanne på 40x45 cm. Kan jeg bruke dobbel oppskrift her, tror du? Er ikke så god på sånt..
SvarSlett