I dag har jeg sumlet meg til å lage noen hjemmelagde Oreo kjeks...nam nam.
Disse er superenkle å lage, ikke tidskrevende og kjempegode på smak :) Det eneste du må være nøyje på er steketiden, Du må holde øye med dem under steketiden så ikke de blir brent. Jeg stekte mine i 9 minutter men kommer til korte ned steketiden med 1.5 minutt til neste gang.
Ellers så håper jeg at det fortsatt er noen i andre enden og at dere har glede av det jeg legger ut her på bloggen min. Ha en fantastisk dag videre.....
Klem Elin
Ta 3 dl mel, 3-3,5 dl sukker (alt etter hvor søte du vil ha de) 1 tsk natron og 1/2 tsk bakepulver i en skål. |
Sikt deretter 1 dl kakao oppi skålen |
Og rør godt rundt. |
Tilsett 1 stort egg og 145 gr smør. (begge deler romtemparert) og bland alt godt sammen |
Slik at du får en jevn deig. |
Rull ut i kuler og trykk de flate på et bakepapir. |
Ha inni forvarmet ovn på 190 grader og stek i 7-9 minutt. (VIKTIGT Å HOLDE LITT ØYE MED DEM MOT SLUTTEN) |
Ta dem ut av ovnen når de er klare og kjøl de ned. |
For å lage kremen tar du 50 gr flott matfett og 60 gr smør og pisker sammen til det er godt blandet sammen. (begge deler må være romtemparert) |
Slik..... |
Sikt deretter 4 dl melis oppi skålen og tilsett 2 tsk vaniljeessense, alternativt kan du bruke vaniljesukker. |
Og pisk helt hvitt. |
Sett kremen i en sprøytepose |
og sprøyt ut litt krem på en kjeks og legg en annen kjeks oppå den igjen. |
Slik.... |
Nam nam |
Disse smaker helt fantastisk... |
Sammen med et glass iskald melk :) Bon appetit |
Nydelige :) Må prøves !
SvarSlettHvorfor natron og bakepulver? Bakepulver er jo natron blandet i litt mel.
SvarSlettDet er jeg jammen meg ikke helt sikker på...... kansje man da like godt kan droppe bakepulveret...?
SlettFant litt på wikipedia ang dette...
Slett"Du kan bruke bakepulver istedenfor natron (du må bruke mer bakepulver, og det kan påvirke smaken), men du kan ikke bruke natron istedenfor bakepulver. Natron alene er ikke syrlig nok til å heve, men du kan selv lage bakepulver ved å blande to deler vinstein (cremor tartari, kaliumhydrogentartrat) og en del natron. 2 ts bakepulver erstatter 1 ts natron."
Håper dette er det godt svar. Dette skal jeg forresten prøve å bake til helgen..
Mmm..disse så gode ut:) takk for at du deler.. NYDELIG kake i innlegget under her..
SvarSlettFlink du er:)
Såg knallgo ut. Så dei må eg prøva. Er flott og delfia det samme forresten? Kanskje det går an å kjevle ut kjeksmassen, og stikke ut rundinger? Det gjorde jeg når jeg lagde sarah bernhard ihvertfall. Brukte korken til kake-glitter-spray-flasken som utstikker :-)))
SvarSlettNam, nam.
SvarSlettMen går det an og bruke, den kremen til cupcakes og?
Det går helt sikkert an, men personlig ville jeg ha gått for en anne krem til cupcakes :) kommer snart med litt cupcakes her på bloggen, så følg med :)
SlettSåg kjempe gode ut!!:) OG en veldig fin blogg med veldig godt forklarte oppskrifter. Bra når det er bilder man kan følge!! søøøt som sukkerr :)
SvarSlettSå veldig gode ut ja :-)
SvarSlettDisse må prøves ut en gang! :)
SvarSlettTakk for tipset :)
Har prøvd oppskriften.. syns ikke de smakte som oreo kjeks i det heletatt, men de var gode da... og fryktelig mektige ;)
SvarSlettHvor mange kjeks blir det? Sånn ca
SvarSlettca 25 pluss minus
SlettSmaker de oreokjeks da?
SvarSlettHei
SvarSlettKan vær så snill å skrive hvor du har kjøpt tingene fra ?:)
Jeg vet ikke hvor man får kjøpt gelatin osv.
Takk for hjepen :)
Kjære tid så mange deilige kaker!! SKulle ønske du bodde i nærheten av Jessheim, så kunne jeg bestilt bryllupskake hos deg i august!!
SvarSlett