Godt nyttår til dere allesammen :)
Jeg har hatt en kjempefin jule og nyttårshøytid og jeg har virkelig koset meg med familie og venner. Jeg har kost meg så mye at jeg kan ikke kose meg mer med søte ting en stund fremover, derfor synes jeg det er en fin måte å starte bloggen på det nye året med noe sunt. I dag har jeg laget disse sunne knekkebrødene her, de smaker veldig godt og er kjempeenkle å lage :)
Så hvis du skal få vekk noen kilo etter jula er det bare å få bakt disse.
Jeg håper dere har hatt en fantastisk høytid og at dere er klare til å ta tak på det nye året med nytt mot og nye krefter.
Klem Elin
Ta 200 gr solsikkekjerner, 50 gr linfrø og 50 gr sesamfrø i en skål |
Tilsett deretter 50 gr kruskakli, |
1 tsk salt og 2 ss fiberhusk. |
Fiberhusk kan kjøpes på helsekost. |
Tilsett deretter 5 dl vann. |
Slik..... |
Og bland alt godt sammen. |
Ha bakepapir over på en plate og hell halvdelen av deigen på plata. Bruk slikkepott til å fordele "deigen" jevnt utover plata. (skal være så tynt som muligt) |
Så at det blir ca slik. |
Bruk pizzahjul eller kniv til å dele de opp i passelige størrelse. Stek dem ved varmluft på 160 grader i 55-70 min. |
Når de er kalde knekker du de forsiktig opp. |
Så har du noen herlige knekkebrød |
Som du kan kose deg med...med god samvittighet :) Bon appetit |
Supert! Disse ser gode ut, de skal jeg lage :)
SvarSlettdisse bruker vi mye av. har ei med cøliaki og denne oppskriften er glutenfri.
SvarSlettHei, bra oppskrift, men den er ikke glutenfri da det er 50 gr kruskakli i den. Men kan bytte ut de 50 gr med noe annet som er glutenfritt :-)
SvarSletthmmm.... lavkarbo knekkebrød? :-)
SvarSlettFiberhusk kan også kjøpes i de fleste dagligvare butikker. Står ofte i hyllen med glutenfri produkter.
SvarSlettDisse er kjempepopulære her!
SvarSlettDisse ser gode ut, og i tillegg virker det enkelt. Kan man bruke vanlig ovn? Har ikke varmluft..
SvarSlettKan man erstatte fiberhusk med noe annet eller kan det droppes?
SvarSlettJeg bruker en annen oppskrift med 3,5 dl grovt rugmel istedet for fiberhusk, og 7 dl vann. (Kanskje litt mer av det andre også da). Da får jeg nok til 3 brett. Jeg bruker slike silikonark til å steke på, da går de superlett av.
SvarSlettDu lager så mye godt! Tusen tusen takk for en flott blogg, med fremgangsmåte og alt.
SvarSlettDu har gitt meg mange ideer, og det er en del her som skal testes ut ;)
Det finnes kruskalki som er glutenfri!
SvarSlettKruskaKli skulle det stå..
SvarSlettMeny har den: Pan Grati og er fra Schãr
..mener du at det skal være nok til 2 brett?
SvarSlettJa det skal være nok til 2 brett.....husk å du skal spre det veldig veldig tynt ut på brettet. Disse skal være veldig tynne :)
SvarSlettHei Elin. Super blogg du har. Her skal jeg være mye. : ) Har du regnet på næringsinnhold i knekkebrødene? Har laget de mange ganger nå og de blir godt mottatt her i huset. Tusen takk.
SvarSlett