hei hei igen:)
ja da er jula over og jeg har kost meg veldig......så mye at jeg må virkelig skjerpe meg og begynde å trene fast når januar kommer :)
Jeg håper dere har hatt en fin julehøytid og at dere har kost dere masse med familie og venner. Nå er det snart nyttårsaften og i dag har jeg laget Daim iskake. Den er ganske mektig men helt fantastisk på smak........min mann mener at dette er den beste iskaken han har smakt :) Hvis du ikke liker kokos som jeg bruker i bunnen på denne kan du enkelt bare bytte kokosen med malte mandler, ønsker man en kake som er ikke er fullt så mektig er det et godt alternativ å bytte kokosen med mandler.
Ellers så vil jeg bruke anledningen til å takke dere for at dere har fulgt med her i året som har gått, tusen takk for alle fine ord, alle oppmuntringer og for at dere er så engasjert som dere er, og så vil jeg ønske dere allesammen ET RIKTIG GOTT NYTTÅR!!!!
Nyttårsklem fra Elin
|
Begynn med å hakke opp 100 gr sjokolade, |
|
Så trenger du 6 eggehviter, 175 gr sukker og 175 gr kokos. |
|
Pisk eggehvitene |
|
til de blir litt "fluffy" tilsett deretter sukkeret forsiktig. |
|
bland deretter i sjokoladebitene og kokosen. Bland godt sammen. |
|
Hell i en smurt kakeform (du kan også bruke bakepapir i kakeformen) |
|
og stek ved 175 grader i 30-35 minutter. |
|
Til iskremen trenger du følgjende: 5 plater gelatin, 6 eggeplommer, 125 gr sukker, 5 dl fløte, og 3 enkle Daim. |
|
Ta 6 eggeplommer og 125 gr sukker |
|
og pisk til eggedosis. (ca 15 minutter) |
|
Legg 5 plater gelatin i vann i 10 minutter, varm deretter opp 0,5 dl vann. Press vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i det varme vannet. |
|
Hell den oppløste litt avkjølte gelatinen nedi eggedosisen. |
|
Pisk opp 5 dl krem |
|
og bland eggedosisen oppi kremen, bland godt sammen. |
|
kutt opp 3 Daim og hell oppi blandingen. Bland alt godt sammen. |
|
Hell blandingen over den avkjølte bunnen. (som fortsatt står nedi kakeformen) og sett i fryseren i minst 6 timer. |
|
Ta opp en halvtime før servering |
|
og pynt med pisket krem, bruk gjerne Daimkuler også :) |
|
Så er det bare å servere.... |
|
Nam nam |
|
Godt nyttår til dere alle....... |
|
Nyttårsklem fra Elin |
Ååå den såg kjempe god ut!! Kanskje eg skal prøve den til nyttårskaffien?? Hmm..
SvarSlettGodt nytt år til deg og, Elin!! E so kjempe kjekt å følla deg her på bloggen din!!!
er det 3 doble daim du mener? alså 6 stk små?
SvarSlettser nyyyydelig ut. Er det mørk eller lys kokesjokolade?
SvarSlettDenne har jeg laget flere ganger med mandelbunn, men så spennende med kokos!!! Det må jeg prøve!:)
SvarSlettMå jo tilføye; Naaaaaaammmmm, så godt det ser ut!!
Godt nytt år:)
Jeg brukte mørk sjokolade, og det er 3 enkle Daim.
SvarSlettOi oi oi oi - jeg har akkurat sendt en mail til min "kokkeflinke" mann som er på jobb mens jeg har tatt fri og foreslått å ta en kjøpt daimiskake til dessert i morgen, men denne - DENNE er jo ekte vare. Oi oi - kanskje jeg skal driste meg til å lage den, jeg er på veg til butikken nå:-)
SvarSlettHerlig blogg! Kaken ser sååå god ut! Nå skal eg se rundt her om eg finner noe å lage til i morgen.
SvarSlettNå er iskaken i fryseren! Blir spennende i morgen kveld:-)
SvarSlettDen kaken så utrolig god ut. Her i huset er også daimkake en av favorittene, men min oppskrift er litt annerledes enn din, så takk for oppskriften, den kommer jeg til å prøve.
SvarSlettØnsker deg et kreativt godt nyttår og gleder meg til å følge deg i 2012.
Jeg har en grei daimiskakeoppskrift, MEN denna skal jeg prøve ut. Kan jo være at den er bedre!? ;)
SvarSlettDen så utrolig god ut Elin! Å så flott med de kremrosene oppå :-)
SvarSlettHei! Hvorfor har du gelantin i? Lillian :)
SvarSlettjeg fik den oppskriften av en venninde og har egentlig bare fulgt den.,......man kan helt sikker lage den uten gelatin.
SvarSlettHei! Laget denne til nyttårsaften! Syns den ble litt mektig med kokos i bunnen, så nå prøver eg med marengsbunn. Men "fyllet" Var fantastisk godt.
SvarSlettTakk for en fantastisk oppskriftsblogg!
Nam nam.. Denne ser veldig god ut :D Du er utrolig flink! Jeg lurte på om hvordan du laget den kremen du har på kaken tilslutt?
SvarSlettTakk på forhånd..