Hei igjen :)
i dag har jeg laget Ingers Rugbrød, dette brødet er velkjent over hele Norge og er kjent for å være et bra brød hvis man skal slanke seg. Jeg synes dette brødet smaker kjempegodt og mener at dette brødet kan man bake bare for smakens skyld, men hva er vel bedre enn både sunt og gott??
Jeg håper dere forstatt holder nyttårsforsettet og at at dere er klare for et nytt år med mange fine nye muligheter. Ha en fantastisk uke :)
klem Elin
Ta 1,3 kg sammalt hvete fin, |
og 200 gr helkorn hvete og 200 gr sammalt rug, |
2 tsk salt, |
og 9 dl kruskakli i en skål. |
Tilsett deretter 1 dl linfrø og 1 dl solsikkekjerner oppi skålen og bland alt godt sammen. |
Løs opp 75 gr gjær i 1,8 L lunkent vann. (37 grader ca) og hell oppi skålen med det tørre i. |
Bland alt godt sammen. |
Sett plast over skålen og la deigen heve i ca 50 minutter, slå ut luften av deigen og la den heve en gang til, denne gangen i 30 min. |
Slå ut luften av deigen igjen og del deigen jevnt i 3 brødformer. stek ved 200 grader i ca 60 minutter. |
Ta brødene ut av formene og la dem kjøle seg ned før du har dem i poser. Disse kan fint fryses:) |
Så er det bare å skjære opp og nyte med noe godt pålegg på. Bon appetit :) |
Desse kan eg anbefale,viss du elter dei godt iein kjøkkenmaskin i ca 10 min blir dei høge og fine,er kjempegode.
SvarSlettJeg bakte brødene i går, kjempegode!!! Men de hevet noe helt enormt og jeg måtte slå de ned flere ganger før det hadde gått 50 min.
SvarSlettSå mye gjær er det ikke behov. Ville anbefalt å lage de som langtidshevet brød med 5 gram gjær. Smuler ikke, smaker bedre:-) Forstår ikke hvorfor hun kaller det for rugbrød når det kun er 200 gram rug og masse hvete......
SvarSlettHar bakt brödene i mange år, men av og til legger jeg till törket fruk og nötter. Virkelig godt. Men jeg bruker bakepapir, da slipper en fett i formen. Mannen min sier at det er verdens beste bröd.
SvarSlettHei =) er dette ei deig eller mer som en røre? ..skal man kna eller helle =)
SvarSlettmvh Turid
Den skal du helle i, den er litt for blaut til å kna for hånd.
SvarSlettMM, dette så veldig godt ut! Nå fikk jeg lyst til å bake brød! Min bedre halvdel fikk Kenwood til jul også, så eltingen trenger jeg nesten ikke tenke på! Mm nam!
SvarSlettHva slags pålegg er godt (og sunt?) på Ingers Rugbrød?
SvarSlettrent kjøttpålegg er sunt, som skinke, svinestek, kalkunpålegg osv, og veldig godt å ha litt grønnsaker oppå det :)
SvarSlettDet står 1,8 dl lunket vann... Er det nok til så mye mel?
SvarSletthuff og huff...jeg har skrevet feil der. Det skal være 1,8 liter!! tusen takk for påpekeslen :)
SlettKlem Elin