Da har vi 2 desember og kun 22 dager til jul. I dag har jeg laget disse supersøte sjokoladeskjeerne. Disse her har jeg gledet meg veldig til å lage, og ikke minst til å teste ut. Jeg har ikke laget disse før men kommer helt GARANTERT til å lage mange av disse i fremtiden. Man bruker de skjeerne til å lage varm kakao med, jeg var ganske skeptisk til hvordan kakaoen kom til å smake men kan bare slå fast at den var knallgod. Alle her hjemme smakte og alle var enige om at dette smakte nydeligt :)
Jeg håper dere allesammen tar dere tid til å kose dere i denne forjulstiden. Så vil jeg bare takke alle dere som har lagt igjen kommentarer her på bloggen, veldig veldig koseligt å få respons på det jeg lager :)
klem fra Elin
Smelt 230 gr kokejokolade i skål over vannbad, |
Pass på at sjokoladen ikke blir alt for varm for da blir den lett flekkete når den stivner igjen. |
Tilsett 0.5 dl kakao i den smeltet sjokoladen |
og 1 dl melis og en knivodd salt (skålen er fortsatt over vannbad) |
Rør godt rundt |
Helt til alle klumper er vekk. |
Strø på litt kakestrø, kokos, små marshmellows eller andre ting du synes passer. |
Putt skjeerne forsiktig nedi midten av formen og sett på kjøl. La stå på kjøl til det har størknet. (mine sto 1 time) |
Ta skjeerne forsiktig ut av formen og hele sjokoladen vil følgje med skjeen. |
Slik ser mine ut når jeg har tatt dem ut av formen. |
Varm opp litt melk og rør med skjeen nedi den varme melken, |
Ha på krem og litt strø så har du klar en dejlig varm sjokolade :) nam nam |
Jeg synes disse er søte å pakke inni cellofan og ha som små gaver. Bon appetit |
Så flotte!!! Supert å ha som små gaver :)
SvarSlettmå de da stå kaldt frem til bruk?
SvarSlettDette var en super idè skal ikkje se vekk fra at disse havner sammen med hjemmelaget konfekt i gaver til familie og venner. Men hvor får man tak i de skjeene?
SvarSlettå nam! sjokolade elsker her! hehe de ser kjempe gode ut altså!! kakaoen også =)
SvarSlettha en fin dag!
Klem Yvonne
Super ide! Denne skal jeg jammen ta med meg når vi skal ha juleverksted her i morgen - da skal vi lage kakaoskjeer :))) TAKK :)
SvarSlettStilig! må prøves!
SvarSlettTakk for Idé
For en fantastisk idè !
SvarSlettKjempesøte, en god idè!
SvarSlettTakk for en super ide!
SvarSlettHvor mange blir det av denne oppskriften?
SvarSlettDet blir ca 7 stk i den formen jeg lagde mine i :) takk for at du følgjer med på bloggen min ;)
SvarSlettSkal du lage nye ting hver dag? *Moro*=)
SvarSlettja det blir nytt inlegg hver dag frem til den 24 desember :)
SvarSlettStå på!!!
SvarSlettVeldig søte og god idee :D
SvarSlettHei.Kjempe fin blogg :) Jeg er ikke flink til å bake,men det ser så lett ut når du legger ut oppsksrift med bilder.Da føler jeg at jeg å kan klare det :) så super bra.
SvarSlettBare lurer på hvor få man tak i de fine skjeene? :)
For en flott gaveide!!!
SvarSlettKjempefine!
SvarSlettJeg lagde disse for noen måneder siden i minimuffinsbrettet mitt, men fikk dem ikke til å slippe formen. Har du temperert sjokoladen før du heller i kakaoen og det andre?
jeg har bare passet på at sjokoladen ikke blir for varm, så holder den seg fint :)
SvarSlettOkie! Takk for svar. Skal passe på dette neste gang ;)
SvarSlettFlott adventsgave:))
SvarSlettHvor har du fått i de søte røde skjeene
de skjeene har jeg fått tak i hos kitchn. de har 5 forskejllige farger :)
SvarSlettSuper gaveidé :)
SvarSlettPludrehanneklem
HJELP! jeg har akkurat prøvd å lage disse, men de vil ikke slippe formen! Tips for hvordan jeg kan få dem nogenlunde helskinnet? Jeg vurderer å varme dem litt over kokende vann.
SvarSlettbare dra de hardt ut, skal litt lit for at de knekker. Hvis ikke så kan du prøve å lirke litt...eventuellt la dem stå littgrann i romtempratur før du drar de ut. jeg ville ikka ha varmet formen for da vil sjokoladen smelte og de vil ikke se så fine ut.
SvarSlettSkal de lages i brett til minimuffins eller vanlig størrelse??
SvarSlettDette må være noe av det mest geniale jeg har sett :) Tusen takk for tips - dette må prøves :)
SvarSlettJeg legger meg som følger og ønsker deg en strålende jul :)
Og kakaoen var kjempegod!! Tusen takk for deling av fantastisk ide og oppskrift!! Hilsen Leni
SvarSlettNå har jeg lagd de og de ble super fine!:) men hvor lenge kan de oppbevares i kjøleskap? Inspirerende blogg du har!:)
SvarSlettDe holder seg lenge på kjøl....minst 4 uker og sikkert lenger ennd et og :)
SvarSlettHei Jeg har lag disse før, men har litt problemer med at sjokoladen blir hvitprikkete....prøv forskjellige måter, de siste gangene bare smeltet callabaut sjokolade og hatt i silikonform, med varierende resultat. Jeg varmer det veldig sakte opp i vannbad, har bare på 1, så mindre varme går jo ikke....ved siste forsøk ble de fine på toppen og rundt, men helt hvit i bunnen...har du noen gode råd om hva jeg gjør galt? Du har en kjempe fin side og mange gode oppskrifter,-håper du fortsetter med det:))))
SvarSlett