Da er det faktisk kun 2 uker til jul og tiden går altfor fort. Jeg har fortsatt en miljon ting som jeg ikke har fått gjort ennå men jeg satser på at innen juleaften så er det meste i boks. Er det bare meg eller?
Ja uansett så tar jeg meg ihvertfall GOD tid til å kose meg på kjøkkenet og det er vel det viktigeste her eller? I dag har jeg laget peppermynteknapper, disse er kjempeenkle å lage, tar ikke lang tid og så smaker de kjempegodt synes jeg. Har du litt store barn, kan de faktisk lage disse alene uten problemer og har du små barn kan du lage deigen så kan de være med å trille kuler av deigen og sette på mokkabønnene, så disse er koselige å ha barna med på å lage.
Har dere fått med dere giveawayen som jeg har lagt ut? jeg trekker en vinner imorra, og hvis du ikke får til å skrive i kommentarfeltet under her på bloggen kan du skrive på siden min på FB så skal jeg få dere med i trekkningen også....se her:
http://kakerogkos.blogspot.com/2011/12/giveaway.htmlJeg håper at dere allesammen i motsettning til meg har fått gjort det meste til jul og at dere bare kan kose dere på kjøkkenet til juleaften :D
Ha en koselig førjulstid.....
Klem Elin
|
Ta 0,5 dl fløte oppi en skål |
|
Tilsett deretter 500 gr melis, 1/4 teskje tragant |
|
1 Eggehvite |
|
Og 10-15 dråper peppermynteolje. (fås på apoteket) |
|
Den kommer i dråpeglass. |
|
kna alt godt sammen. (jeg brukte K spaden på kjøkkenmaskinen) |
|
Ta frem 1 pk mokkabønner. |
|
Rull kuler av deigen og |
|
trykk 1 mokkabønne nedi kulen på midten. |
|
La dem stå og tørke på et kjøligt sted før du setter dem i esker. Oppbevares kjøligt. bon appetit. |
Det så deiligt ut, de kan vel også varieres med å dyppes i smeltet sjokolade?
SvarSlettMen lurer på hvor jeg får tak i tragant. Har aldri hørt om det før.
Ellers må jeg si at du lager utroligt mye spennende og gode saker ;-)
Åhhh, ser deilige ut. Vet du om jeg kan bruke noe annet enn eggehvite?? Har en som er meget allergisk mot det i huset, så leter etter alle type oppskrifter som han kan lage/spise. Er også allergisk mot nøtter og mandler, derfor blir det litt begrenset med julekaker etc.
SvarSlettEr det mulig å bruke melk istedenfor fløte?
SvarSlettBruker du ikke tragant?
De så gode ut, skal prøve ut de :)
SvarSlettjeg tror du kan bruke melk i steden for fløte ja, men gir nok bedre smak med fløte ;)
SvarSlettI følge wikipedia-norge er tragant eller dragant er en slags gummi som flyter ut gjennom sprekker og sår hos busker av slekten Astragalus,erteblomstfamilien,som hovedsakelig vokser i Iran og Lilleasia.Den ble tidligere brukt som fortykningsmiddel blant annet i farger og bakverk.Tragant er i dag å finne i oppskrifter for peppermyntedrops og marsipan og gir en smidigere deig.
SvarSlettI følge Apotek 1: "Tragant: Kjøpes under navnet "Indisk tragant" i 20 grams bokser. Brukes i konfekt og gjerne sammen med peppermyntedråper"
SvarSlett