Sider

torsdag 22. desember 2011

Kromkaker


ja da er det jammen juleaften imorra...1 dag til jul :)
I dag har jeg laget kromkaker, disse er en av de faste tingene vi lager herhjemme til jul. Mannen min elsker disse og for han er det ingen jul uten kromkaker. Jeg har ikke fått tatt bilder underveis, men denne røren er veldig enkel å lage og du vil få denne fint til når du følgjer oppskriften.
jeg håper at dere allesammen er klare til jul og at dere har hatt en fantastisk førjulstid. Jeg kommer med et inlegg imorra også så tar jeg en liten bloggferie i jula :)
Til dere som ikke er online imorra, jeg vil takke alle dere som har fulgt med på bloggen min i desember og for alle de nydelige kommentarene. Jeg ønsker dere allesammen en fantastisk julehøytid og jeg håper at dere vil nyte den til det fulle.

Stor juleklem, Elin
Ta 3 egg og 150 gr sukker og rør til eggedosis, tilsett deretter 150 gr mel og 0.5tsk kardemomme. Smelt deretter 150 gr smør og avkjøl til romtempratur før du tilsetter det i resten av røren.  Rør godt sammen og la røren svelle i minst 1 time. Ta ca 1 ss røre i kromkakejernet og stek til de er gyldne, rull sammen til et kremmerhus. Bon appetit.

6 kommentarer:

  1. Mona Birgitte Ramsvik22. desember 2011 kl. 17:52

    Hei Elin :)
    Får du krumkakene sprøe uten vann?
    Bruker alltid å spe med vann,og har røren veldig tynn,sånn at kakene blir nesten "gjennomsiktig"
    Desverre kan èn litt myk krumkake gjøre de andre myke under oppbevaring :)
    Som ett tips bare :)

    SvarSlett
  2. Hei Mona.
    Jeg lager mye kromkaker, for det går unna her i huset..... men jeg bruker aldri vann i røra. Røra mi er ganske tykk, men det blir nå kjempe gode og sprøe krumkaker for det ;o))

    Hilsen Berit

    SvarSlett
  3. Mona Birgitte Ramsvik22. desember 2011 kl. 18:26

    Så flott Berit :)
    Ja er fantastisk gode. Jeg bruker friske multer,eller jordbær i kremen ved siden,og ja da går de unna :)
    Har faktisk vært flink å servere julekaker også før jul i år.
    Som regel sitter jeg igjen med aaalt for mye etter romjula. Men er vel som for de fleste det :)

    Ønsker både deg og Elin en vidunderlig julehøytid :)

    SvarSlett
  4. Hei, her er min oppskrift på mormors krumkaker:

    1 egg
    1 kopp sukker
    1 kopp hvetemel
    1 kopp melk
    1 kopp smeltet smør

    Jeg lar også røren svelle, og disse krumkakene blir tynn, sprø og blondeaktig.

    God jul til alle :-)
    Hilsen Elin i Trondheim

    SvarSlett
  5. Ett lite tips bare : Får utrolig gode krumkaker om man bruker cognac i røra og dem blir uutrolig sprøe

    SvarSlett
  6. Ett annet tips: Jeg bruker også cognac i røren men bytter ut litt av hvetemelet med potetmel, det blir kjempegodt

    SvarSlett