Hei hei alle mine søte lesere:)
I dag er det jammen meg kun 4 dager igjen til jul og jeg skjønner egentlig ikke hvor tiden ble av...??
Dagene har flydd og plutselig er jula her....ja sånn er det i grunnen hvert år.
I dag har jeg laget drops, utrolig koselig å gi bort noen hjemmelagde drops og man kan lage disse i alle slags farger og smaker. Det er ikke innviklet å lage disse, man må jobbe litt fort på slutten med det går veldig bra. Det kan dog være en fordel å være to stk hvis man skal lage mye men det er absolutt ikke nødvendigt. Du bør ha noe basic utstyr for å lage drops, men dette utstyret er kjempebilligt og når du først har kjøpt det så har du glede av det i mange år fremover :)
Jeg har fått tak i utstyret hos netbutikken
www.hobbyhimmelen.no de har utrolig mye fint til allslags hobbyer..så det er virkelig verdt å ta en titt innom der :)
Nå som vi er så nermer jul så vil jeg bare ønske dere allesammen en avlsappet dag.....og husk å ikke stresse livet av dere selv om julen er rett rundt hjørnet:)
Klem Elin
|
Du trenger dette, termometer som går opptil 200 grader, smaksaroma, farge, håndkle, teflonmatte og 2 skraper. Hvis du ikke har dette utstyret kan du få tak i det hos www.hobbyhimmelen.no |
|
Her er noen av smakene jeg har,,,det finnes dog mange flere og disse kan brukes til mye annet også :) |
|
legg et håndkle på benken og en bakeplate oppå der. Sett deretter teflonmatta oppå bakeplaten. |
|
Smør bittegrann olje på begge sider av teflonmatta. (ikke mye) |
|
og smør saksen og skrapene med bittegrann olje. |
|
Sett 450 gr sukker, 125 gr druesukker og 1 dl vann oppi en gryte. |
|
Sett plata på fullt og legg på lokket. |
|
Når sukkeret har smeltet tar du av lokket og setter termometeret nedi, |
|
Når tempraturen er oppi 162 grader tar du gryten av og heller massen over på teflonmatta. |
|
vent et halvt minutt |
|
mens du venter måler du opp 1,5 ml farge. (jeg bruker liten sprøyte for å måle) |
|
Tilsett fargen i massen |
|
og bland godt sammen, elt med skrapene fra side til side. |
|
Når massen er blitt litt fastere kan du tilsette 4 ml fløtekaramellaroma.... |
|
Elt inn smaksaromaen med skrapene. |
|
Når massen er blitt såpass kjølig at du kan ta på den med fingrene samler du massen sammen, |
|
Så drar du strimler ut av massen og klipper opp. ( nå må du jobbe fort) pass på at ikke dropsene rører hverandre mens de er varme for da blir de sittenes fast i hverandre. |
|
Klipp opp hele massen. La dropsene avkjøles. |
|
Oppbevares i luftett boks. Bon appetit |
Deilig med hjemmelaga drops!!
SvarSlettLenge siden jeg har laget hjemmelagde drops nå. Jeg hadde planlagt det før jul, men det gikk vist i vasket.. kan ikke rekke alt heller.
SvarSlettØnsker deg en riktig god jul!