Sider

fredag 16. desember 2011

Marengs juletrer og nisseluer.


Hei igjen allesammen og velkommen til dagens innlegg på bloggen min :)
I dag er det kun 8 dager til jul og jeg har laget julemarengs....eller pikekyss som det også kalles. Pikekyss må ikke nødvendigvis være hvite eller rosa, jeg har valgt å sprøyte de som juletrer og nisseluer.
Disse er veldig enkle å lage så sant du har kjøkkenmaskin eller håndmikser og en liten dose tålmodighet.
Jeg har valgt å tilsette smak på disse siden jeg synes det smaker litt godt. Og før dere spør så kan jeg fortelle at de smaksessensene jeg bruker kommer urtegaarden i Danmark og de smaker knallgodt. Du kan bruke dem i marengs, kremer, drops og mye mer og de kommer i mange forskjellige smaker. Jeg har fått tak i de her: http://www.hobbyhimmelen.no/catalog/smak-c-381_478_493.html
Ellers så er jeg kommet helt i rute til jul og på lørdag skal jeg på min årlige juletrejakt. Det er en årlig tradisjon vi har i familien vår, vi drar til skogen og leter etter det fineste treet så hugger vi det ned, tenner bål, griller og drikker varm kakao :) Det skal bli koseligt.
Jeg vil huske på at takke for alle de fine kommentarene dere har lagt igjen her. Jeg leser hver eneste en og det er utrolig koseligt for meg å se at det er noen i "andre enden" ;)

Ha en fantastisk førjulstid,
Klem Elin

Ta 4 eggehviter og pisk de stive

Slik

fortsett å piske og til sett 220 gr sukker litt etter litt, pisk til alt sukkeret er oppløst.


Tilsett 2 ss potetmel. (siktet)

og en dasj sitronsaft.....1 teskje ca.

pisk litt til og da skal du ha en slik masse.


jeg vil lage noen "juletrer" derfor fargeer jeg en liten del grønn.

og tilsetter litt pærearoma....nam nam

Jeg har deretter hatt det i en sprøytepose med tip 1M og sprøytet topper på et bakepapir.

Så ville jeg lage noen nisseluer og farget enn annen del rødt. (skal MYE farge til) og så tilsatte jeg litt jordbæraroma.


Disse har jeg laget uten noen tipp. Satte hvitt i en sprøytepose og rødt i en annen. klippet et middels stort hull i enden av posen og sprøytet først hvitt, deretter en liten topp oppå der med rødt og så en liten hvit prikk på toppen.

Slik. Sett i en forvarmet ovn. 100 grader i ca 1,5-2 timer, alt etter om du vil ha de litt seige inni eller helt tørre.

Så har du søte nisseluer og...

marengsjuletreer klare til å nytes. Bon appetit.

20 kommentarer:

  1. Har ei som elsker marengs så det lager vi til store begivenheter, og disse var helt utrolig artige! God ide med smak i, det har jeg aldri tenkt på at gikk an. Vennlig hilsen Solfrid

    SvarSlett
  2. Hvor lenge steker du dem,og på hvilken varme?? Sitter her med 20 eggehviter etter å ha bakt fattigmann, så dette er midt i blinken for meg:))

    SvarSlett
  3. Kjempefine :) Med en gang jeg tilsetter farge i marengsen, så faller de sammen. Hva gjør jeg galt? De blir alletider vellykket uten farge :) Jeg bruker smakstilsting, og de blir kjempegode.

    SvarSlett
  4. hva slags merke farge bruker du?
    Gunn Helen du steker de ved 100 grader i 1,5- 2 timer :)

    SvarSlett
  5. Jeg har ikke ord Elin! Du er så kreativ!!! :) Disse skal jeg prøve ut senere idag, ungene vil jo elske de!

    Stor klem!

    SvarSlett
  6. du lager såå mye morsomt. Disse kan jeg godt tenke meg å prøve, men hvor kjøper du sånn pære- og jordbæraroma? Ann-Kristin

    SvarSlett
  7. Disse må jeg lage imorgen :)

    SvarSlett
  8. Superstilige julenisseluer :) Disse skal jeg se om jeg rekke å lage før jul også - for de var bare så herlige :))))))

    SvarSlett
  9. Kjempe flotte, du er flink med nye ideer på ting å lage. Tusen takk skal lage nisse lue istedenfor de "vanlige" pikekyssene. Også veldig godt med hakket koke sjokolade oppi, vi kaller det da for vespeboll. Blir gode og seige

    SvarSlett
  10. Du e så flinke!!! den skal du ha:) Hvordan har du fått kokoskjeksen så runde?;)

    SvarSlett
  11. Kan jeg legge ut oppskriften til kakaoskjeene på min blogg? :) med link til din selvfølgelig! Likte det så godt, så kunne gjerne tenkt meg å dele den med mine lesere også :)

    SvarSlett
  12. Det kan du Ann Cecilie, men veldig fint at du linker til min blogg :)

    SvarSlett
  13. Kan jeg bruke maizenamel istedenfor potetmel?

    SvarSlett
  14. De nisseluene var så kule!Har fulgt med på bloggen din hver dag i desember, mange flotte tips her :)

    SvarSlett
  15. Nisseluene var kjempekult, mye farge, ja det kan jeg tenke meg...jeg lager mer vanlig men farget lys rød (rosa) og lyse grønn og kaller de for nissekyss....nå må jeg kanskje lage nisseluer også...tusen takk for inspirasjon!!!

    SvarSlett
  16. Da står mine i ovene :) Gleder meg til å se
    resultatet

    SvarSlett
  17. Hei!!
    Jeg lurer på hvor mange nisseluer det blir på en røre? Lurer på om jeg skal lage sånne til skoleavslutningen til jentungen :-) Kjempesøte!!

    SvarSlett
  18. Utrolig stilig!! Du er kjempeflink:) Har som mange andre fulgt bloggen din lenge, og hver dag i desember:) Likte godt de kakaoposene også! Søte vennegaver :)

    SvarSlett
  19. Hva slagt type steking bruker du ?
    Vanlig steking eller varmluft? :)
    Mvh Kristin..

    SvarSlett
  20. Jeg steker de på vanlig steking:)

    SvarSlett