I dag har jeg laget kjempegode karameller. Dette er virkelig de enkleste karamellene jeg har laget og de smaker helt nydeligt. Disse karamellene er ganske mjuke og smelter på tungen...nam nam :) Du kan med fordel leke litt med denne oppskriften, man kan feks ha i litt nøtter eller du kan dyppe dem i sjokolade...ja det er bare fantasien som setter grenser :)
Ønsker dere allesammen en nydelig første søndag i advent <3
Advents klem fra Elin
Ta 1 dl søt kondensert melk |
1 dl brunt sukker |
1 dl sukker |
1 dl lyst sirup |
og 1oo gr smør |
Bland alt oppi en gryte og rør sammen under oppvarming. |
Kok opp og la det hele koke i ca 6-8 minutter. Husk å røre innimellom. |
Slik ser den ca ut når den har kokt i 6-8 min. |
Hell karamellen oppi en smurt form og kjøl helt ned. ( jeg har brukt dobbel oppskrift her) |
Når karamellen er helt avkjølt (også inni) kan du skjære den oppi biter og pakke inni cellofan. Du kan som sagt også dyppe dem i sjokolade :) |
kos deg med karamellene dine :) Bon appetit |
mmmmm... de så god ut :) kjenne nesten at æ bli redd for tennern :P
SvarSlettMen bare spørs om ikke de må prøves nu i førjulstia :)
God advent :)
Trine
Hvor får man kjøpt den melken i norge? Har ikke funnet den på noen av de lokale matvarebutikkene her i bergen :/
SvarSlettDu kan kjøpe Viking melk på kiwi
SlettDu kan få tak i søt kondensert melk på ultra, noen innvandrerbutikker har dem og jeg vil tro du kan finne den i butikker som har stort vareutvalg.
SvarSlettkoseligt at dere følgjer med på bloggen :)
Tusen takk :D
SvarSlettNam nam -ser godt ut!
SvarSlettElske denne detaljerte oppskriftå MED bilder. Tusen takk :-)
Går det ann å bruka anna melk?
nej du kan ikke bruke annen melk i denne oppskriften, desverre.
SvarSlettkoseligt med så fine tilbakemeldinger :)
Kan man bruke viking melk da? :)
SvarSlettSå fint du har julepyntet din side... ;o)
SvarSlettDette skal jeg prøve, gubben ønsker alltid karameller ;o) Deler den og med en som trengte noen gode tips til noe man kunne lage med barn ;o)
nej vikingmelk er ikke det samme, man bør bruke den søte kondenserte melken :)
SvarSlettBarna mine var med og målte opp ingrediensene:=) og hjalp å dele karamellene, man skal være veldig forsiktig å ha barna nærme under kokingen siden den blir voldsom varm.
SvarSlettKoseligt med litt julepynt på siden :D
Man får kjøpt den melka på meny :)
SvarSlettåhh så utrolig koseligt Magne :)
SvarSlettHerlig blogg med masse gode ideer! :D
SvarSlettFor en flott blogg du har :-) Kjempe inspirerende:-) Må nok prøve å lage mange av disse herlighetene. Takk for at du deler :-) Hilsen Merete
SvarSlettwow, den skal prøves!
SvarSlettEr de så klissete at man må pakke inn en og en karamell, eller kan man pakke de sammen i en cellofan-pose? Hjelper det kanskje å rulle de i melis (eller lignende) først, om de klisser seg litt? :)
SvarSlettdisse må du nok pakke en og en ja :) jeg tror egentlig de bare vil bli ennå mer klissete med melis....men har ikke prøvd.
SvarSlettfin oppskrift, denne skal jeg prøve!
SvarSlettHvordan får du alle pent ut av formen?
Kommer nok ikke til å prøve denne selv, men ville bare si fra at hvis du vil ha det vi flest er ute etter når vi velger brunt sukker, så har du valgt helt feil. Sukkeret i bildet er hvitt sukker med tilsatt farge, og er derfor ikke råsukker, som jo er en type sukker med både bedre smak og mindre helseulemper enn hvitt sukker.
SvarSlettÅh, disse ser nydelige ut, må prøves ut :)
SvarSlettOg så gøy å finne siden din, du er kjempeflink :)
Har selv en mat og bakeblogg :)
klem fra swimzy
Nam-nam, takk for at du deler oppskrift. Du har ikke oppskrift på skikkelig knekk også? Sånn som stekes i stekeovnen og blir hard som karamellen i Daim :)
SvarSlettMM nam! Jeg lagde Passion for Baking sine Creamy Caramels i går, og de ble veldig gode! Men det tar jo en time! Denne på ti minutter ser langt mer avslappende ut! Tusen takk!
SvarSlett(Elsker også julepynten på bloggen!)
Ja, det her såg jammen godt ut! Denne skal eg prøve med nøtter og sjokolade! =)
SvarSlettHei. har du testet å koke de lengere for at de ikke skal bli så myke? Jeg har laget endel fløtekarameller, og de må jo koke en hel evighet før de er karameller.. Hilsen Marthe
SvarSlettnej jeg har ikke testet det, men nå er det vel slik med alle karameller at jo lengere de koker jo hardere blir de ;) Takk for at dere følgjer med på bloggen min :)
SvarSlettheisann jeg har lenge fulgt deg på facebook og tenkte at i kveld var det på tide å titte litt på bloggen din:) deilige karameller du har laget! ser jeg kan lære mye av deg=)
SvarSlettHa en strålende kveld!
Yvonne.
Jeg prøvde å lage de, men de ble "kornete" når de stivnet til, kan det være fordi jeg brukte vikingmelk?
SvarSlettdet kan være fordi du brukte vikingmelk...? de blir ikke kornete når man bruker søt kondensert melk hvertfall :) Prøv den så skal du se de blir vellykket:) Takk for at du følgjer med på bloggen min :)
SvarSlettTalentine, koseligt at du stakk innom bloggen også, det er her det skjer vet du ;)
Ha en fantastisk dag videre :)
Hva smurte su formen med?
SvarSlettHar nå lagd mine første så spent på hvordan de blir:) aldri prøvd og lage karameller!
SvarSlettDe ble meeeega gode:D:D ikke siste gang jeg lager disse:)
SvarSlettHerre min skaper, de ble gode!
SvarSlettSlang oppi en neve med Spesial fra Nidar.
Hvilket smør har du brukt?
SvarSlettJeg prøvde ut disse igår...Syns de ble kjempegode, men hadde fortsatt litt "sukkersmak" - mulig jeg ikke kokte de lenge nok... Men cellofan-papir hadde jeg ingen erfaring med, og kommer nok heller aldri til å bruke igjen! Jeg lurer på hvordan dere pakker inn karamellene i cellofan??? Papiret spretter jo bare opp igjen når man pakker sammen.... Arrrgghhh...
Disse er kjempegode! Og SÅ enkle! Nå har jeg spredd ryktet til hele jobben, og smaksprøver blitt delt ut. Reaksjonene har vært fantastiske! :)
SvarSlettjegn smurte formen med smør jeg:) jeg bruker å pakke de inni cellofan og lage en "snurr" på hver side, da bruker celllofanen å holde seg :) Tusen takk for alle fine kommentarer :)
SvarSlettDisse ble knall gode, tusen takk for en slik detaljert og bra oppskrift :D
SvarSlettGår det an å bruke fløte i stedet for melken? Noen som har prøvd det?
SvarSlettnej du kan ikke bruke fløte istedet for melk...desverre.
SvarSlettHar kjempelyst til å teste ut disse karamellene, men lurer litt på om det hadde gått an å putte de i slike små konfektformer istedet?(de som ser ut som minimuffinsformer)
SvarSletthar laget karamellene, men nå lurer jeg veeeeldig på hvordan jeg skal få dem ut av formen uten å ødelegge dem???
SvarSlettliker bloggen din veldig godt :)
anne
Hei! Kjempefin blogg :-) har prøvd å lage karamellene... kjempegode på smak, men veldig myke... la dem i en boks etter at di var stivnet i kjøleskap og satte dem i kjøleskap igjen etter oppdeling, men nå er det snart bare EN stor klump..umulige å få fra hverandre ;-( skulle kanskje ha kokt dem lenger?
SvarSlettDet kan være at du skulle ha kokt dem bittegrann lenger. Ellers så synes jeg det er en veldig god ide å bruke de bittesmå konfektformene til disse. (de som ser ut som bittesmå muffinsformeri en type sølvpapir)
SvarSlettKjempegode karameller.... har nå laget denne oppskriften hele 2 ganger.... helt utrolig bra!!!! TAKK!!!
SvarSlettDisse skal jeg prøve. Må ta meg en tur på Meny for å få tak i kondensert melk.
SvarSlettDu har en fantastisk kjekk blogg å følge. Stå på! Tenkte også jeg skulle prøve meg på cockie deigen din, men jeg skal steike dem. Spennende! Er ikke særlig fan av deig, men oppskriften virker lovende, og uten egg. Allergi i heimen!
Hilsen Randi
Da står karamellene til kjøling.
SvarSlettFikke ikke tak i kondensert søtet melk så jeg brukte vikingmelk usøtet kondensert melk. Fant ut at det blir nok søtt nok likevel. Tilsatte ofså litt kakaopulver slik at det blir sjokoladekarameller.
Nå er det bare å sette seg i godstolen og vente, vente, vente på at den skal bli kald.
Testkakamellen var ikke kornete slik noen hadde skrevet over så dette blir nok bra!!!
MVH Randi
Nydelige karameller, formert de som kuler,la det i konfektformer av aluminium og sprutet smelta sjokolade over og la de fint i kremmerhus poser :o) NAM NAM Dette blir fin som pynt på julegavene
SvarSlettHilsen Marianne og åse
Heisann.
SvarSlettTakk for lettvint oppskrift!! :D
Hadde jo selvfølgelig ikke vanlig brun farin i butikken, så tok demerasukker i stede+ vikingmelk. Funke fint det å, men er nok litt lysere..
Men syyyykt god!! :D
Blir nok en runde til i løpet av uka ja :D
Tusen takk :D
Klem Tone
Takk for oppskrift! Veldig gode. Eg brukte søtet Vikingmelk som eg fant på Meny. Var i pulverformat, men blanda berre ut med vatn som beskrevet på pakken :)
SvarSlettBlir ein slager dette!
Kan jeg bruke usøtet kondensert melk og bare ha litt sukker eller melis i? Jeg kjøpte vist feil melk:-(
SvarSlettJeg har ikke prøvd selv, men har fått tilbakemelding fra flere at det har gått bra...de måtte bare koke den litt lengere.
SvarSlettdenne oppskrifta skal jeg prøve i kveld! jeg fant slik melk på Ica Maxi her hvor jeg bor :)
SvarSlettJeg brukte Viking melk. Karamellene kokte i 1,5 t før de var ferdig med vanntesten. Kjempegode!
SvarSlettSiw
Flott å høre at de ble vellykket med vikingmelk :)
Slettjeg ser flere har spurt her hvordan du får dem ut av formen og det lurer jeg også på? karamellene står nå til avkjøling, og vil jo ikke ødelegge dem etterpå
SvarSlettDe kan nok være litt vanskelige å få ut av formen fine.... men jeg tok en bordkniv under hver karamell og vippet dem opp og ut av formen. Blir lit litt deformert er det bare å fikse de litt med fingrene :)
SvarSlettHei!!
SvarSlettJeg har lagd karamellen,men det tar jo så lang tid før den blir hard.Den er altfor myk enda.Har hatt den i kjøleskpet i 3 dager nå.Prøvde å skjære den opp nå,og den er fortsatt myk.Hva har jeg gjort feil?
Denne karamellen skal være myk, så du har nok ikke gjort noe galt:) den skal ikke være rennende, men den er nok så myk at man kan trille kuler ut av den. Men ønsker du den litt hardere kan du koke den litt lenger, da blir den hardere :)
SlettJeg har laget disse, og de er kjempe gode. Men de er veldig klisette, og vanskelige og få fine og firkantede ut av formen. Prøvd og pakke inn i celoffan men den er kjempe myk, og jeg kan absolutt ikke ha de fremme i romtemperatur for lenge, da smelter de utover.
SvarSlettHvorfor skjer dette?
Jeg laget disse med vanlig vikingmelk
SvarSlettog de ble helt nydelige! =)
Takk for tips!
Utrolig bra oppskrift! Prøvde den og suksess på første forsøk! Neste gang skal jeg ha opphakkede hasselnøtter i, og kanksje noen andre godsaker. Fungerer det med sjokolade?
SvarSlettså koseligt at du likte den, den er absolutt fantastisk god ja!
SlettNår du har søtet kondensert melk, kan du bare koke boksen i vann (pass på så den er dekket med vann hele koketiden og ligger på siden) i 2 - 2 1/2 timer. Da får du ferdig karamell på boks og enklere blir det ikke. :)
SvarSlettDet er jeg klar over, men den blir ikke så god som denne karamellen her ;)
Slettkarameller står på planen til neste helg :)kjekt med oppskrift.Om jeg lager disse skal jeg ta bilde av dem og legge ved link til bloggen din.
SvarSlettIkke slett meg, DET ER SANT!!!
SvarSlettHei .. har laget karameller nå de er kjempegode. har satt noen i kjøleskapet og noen i fryseren. noen som har prøvd å fryse dem? flere oppskrifter på bloggen din jeg skal prøve de neste dagene. kjempefin blogg med fine bilde forklaringer.
SvarSlettHei!! Lurer på en ting, hvor lenge holder de??? De ser super gode ut :)
SvarSlett