I dag skal jeg vise deg hvordan du kan lage "skyr" selv hjemme. Skyr finner du på butikkene med jordbær, blåbær og bringebærsmak i små portionspakkninger. Det er ikke så lenge siden det kom på markedet her i Norge men jeg vil tro at de fleste har hørt om det nå. Jeg har til nå ikke kunnet finne skyr naturell på butikken så derfor lager jeg det selv...........eller jeg lager noe som smaker helt likt. Det inneholder ikke samme næringsnivå som ekte skyr men smaker helt likt:)
Barna mine elsker skyr og man kan tilsette alle typer bær hvis man ønsker det :)
Ønsker dere allesammen en fantastisk dag videre....
Klem, Elin :)
Bruk 2 bokse med Tine youghurt naturell. |
Ta en bolle og sett en sikt nedi. |
Legg deretter en kjøkken handuk nedi sikten og pass på at det dekker hele sikten. |
Hell deretter youhurten nedi, |
Og pakk inn. Legg i kjøleskapet over natta. |
Når du tar den ut av kjøleskapet dagen etterpå er det en del veske i skålen,, den kan du helle ut. |
Ta youghurtmassen og ha i en skål sammen med 1 egg og pisk godt sammen.( Jeg bruker også bare 1 egg om jeg dobler portionen) |
tilsett litt under 1 dl melk og rør godt inni blandingen. |
Ha i litt sukker eller søtning og smak til. |
Serveres gjerne med bær og litt melk/fløte om ønskelig. Bon appetit. |
Jeg ville nå heller kjøpt Skyr naturell... men det er kanskje fordi jeg er islandsk, og dette var bare juks for meg... ;) Skyr er IKKE yoghurt.
SvarSlettDer jeg bor, langt ute i havgapet, ba jeg butikken å bestille for meg skyr naturell, og det er blitt en hitt her. Husk bare å røre det med sukker og vann/melk/flølte og bær om du ønsker det. :)
Dettte må jeg prøve, men vet du om man kan bruke soya yougert eller andre melkefrie produkter? Mvh Lone
SvarSlettSkiller ut væsken? Hva er denne væsken, siden den må skilles ut? Fett? Sukker? :)
SvarSlettNå har jeg redigert teksten så at det blir mer korrekt :) Tusen takk for påpekelsen :)
SvarSlettOppskriften din likner veldig på det som blir kalt melkeringer lagd av melk/kulturmelk eller rømmekolle som er lagd av rømme.
SvarSlettDet som renner av er mysen.
Men næringinnholdet blir ganske rikt (masse kalorier) i forhold til Skyr.
Den som blir lagd av melk har 174 kcal,
Mens skyr har 62.
Når den blir lagd av yoghurt vil den ha mer enn den som blir lagd av melk.
Ellers er oppskriften jummi! Veldig godt med knust kavring på!
Hei.
SvarSlettKaramellene ser veldig gode ut!
Den mysen (væsken som er igjen etter at yoghurten er avrent) er fin å bruke i vaffel- eller pannekakerøre eller når du baker brød eller boller. Den kan erstatte melk eller vann i oppskrifta.
Det går også an å lage sin egen yoghurt. Har du prøvd det?
Hvis man vil ha karamellsaus så kan man ta boksen med søtet kondensert melk, legge den i ei gryte, helle vann i gryta til det dekker boksen helt og la dette koke i to-tre timer. Sørg for at boksen er dekket med vann hele tiden. Når man da åpner boksen etter kokinga (og avkjølinga) så inneholder den tyktflytende karamellsaus. mmmmmmmm!
God førjulstid til alle i hopes!