Sider

lørdag 5. mars 2011

Fastelavensboller, slik jeg lager de:)


Ja i morra er det fastelaven og i dag har jeg bakt noen deilige fastelavensboller. Jeg bruker å lage dem av vannbakkels deig og jeg synes de smaker fantastisk:)
De er superenkle å lage og man kan variere fyll også om man fortrekker det:)
Ha en flott fastelaven......
Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.  håper jeg finner ut hvordan det virker hihihi ;)
 Elin

Ta 4 dl vann og 160 gr smør og varm opp til kokepunktet.

tilsett 200 gr mel og 1/4 tsk salt og kok opp til blandingen er ganske jevn. (ca 1 min) Avkjøl deretter blandingen ned til romtempratur.

Tilsett tilsammen 5 store egg i den avkjølte blandingen, men man skal bare tilsette et og et egg av gangen og piske godt imellom.

Bruk spiseskje for å sette deigen på bakebrettet, og husk å ha bakepapir under.  Du må passe på at det er god plass imellom bollene siden de eser en god del ut under steking. Stek de ved 200 grader i 25-30 min.

Slik er de når de kommer ut av ovnen.

Del dem på midten med engang de kommer ut av ovnen og la de bli avkjølt.

Sett jorbærsyltetøy i bunnen,

Sprøyt deretter pisket krem oppå der,

og sett på toppen.

Ta melkesjokolade.......

og smelt over vannbad

Sett litt smeltet sjokolade oppå, du kan også bruke melis eller glasur :)

Dejlige umotståelige fastelavensboller.......Bon appetit og god fastelaven :)

9 kommentarer:

  1. Mmmmmmm, såg herlige ut :)
    Skal også lage vannbakkels, i mårgå formiddag :)

    SvarSlett
  2. Åååå ser utrooolig god ut !! :)

    SvarSlett
  3. Prøvde disse i dag, kjempegode! God ide med litt smeltet sjokolade på toppen, satte virkelig prikken over i'en

    SvarSlett
  4. Vannbakkels er jo berre nyydelig godt! Og så lekkre dei vart med sjokolade og strøssel! ;)
    Ha en fortsatt fin fastelaven ;) klem

    SvarSlett
  5. Ser utrolig gode ut...disse må prøves:)

    SvarSlett
  6. hvor i ovnen steker du dem

    SvarSlett