Sider
▼
tirsdag 14. desember 2010
Deilige fløtekarameller.
i dag har jeg laget deilige karameller. Jeg har prøvd noen karamelloppskrifter før men ikke vert helt fornøyd, denne derimot elsker jeg. Knallgode karameller som ikke knekker tennene :) Disse karamellene smaker knallgodt og alle, både liten og stor likte disse her hjemme. Jeg ville ha holdt små barn unna kjøkkenet når du lager de siden den massen er VELDIG varm.
Her er oppskriften:
2 ss smør
3 dl sukker
3 dl fløte
3 dl lys sirup
1/2 vaniljestang (skrap frøene ifra stangen og bruk de)
Smelt smøret og tilsett resten av ingrediensene. kok opp under omrøring.
La det koke og husk å røre hele tiden...omtrent ihvertfall. Massen må koke ihvertfall en halvtime,ta gjerne et glass iskaldt vann og drypp litt karamell nedi for å se hvor hard den blir. er den veldig myk må den koke lenger. Jeg kokte min i over 1 time.
Når karamellen er klar så heller du den over i en fomr, husk å bruke bakepapir under eller smøre med olje.
La karamellen størkne i formen i romtempratur og skjær den deretter i passende biter. JEg synes det var greit å bruke pizzahjul til å skjære og saks til å klippe de opp :) pakk de inni cellofan.
Så har du masse fine deilige gode karameller til jul :) Bon appetit
Idag har jeg lagd karameller alla "elins".. hehe :)
SvarSlettTa gjerne en titt på bloggen min!! Tusen takk for gode tips!
Hei:)
SvarSlettJeg trenger hjelp!;)
Nå er det andre gangen jeg prøver å lage karameller(Prøvde din oppskrift i dag),men de blir alt for myk, vanskelig å skjære og få fine biter. Kokte det i 1t og 10 min. Hvor lenge lar du det stå i romtemperatur etterpå?
Men de smaker kjempe godt:)))
Klem fra Marlen
Hvis de er for myke så må du koke de ennå lenger. Med karameller er det jo slik at jo lenger de koker jo hardere blir de ;) For å teste om de er greie i konsistensen så tar du et glass med iskalt vann og drypper en tsk med karamell nedi vannet. La det stå i 20 sek, hell ut vannet og se på konsistensen på karamellen. Jeg gjør dette mange ganger under kokingen for å sjekke hvor harde de har blitt. Med denne oppskriften så dryppet jeg tsk med karamell mange ganger nedi glasset med vann og det bare blandet seg med vannet,,,,,,,,,men plutselig så er blir de hardere og hardere mot slutten av koketiden og det skjer ganske raskt. Siden dine ble litt myke etter 1 timer og 10 minutt ville jeg ha prøvd å koke de i 1,5 time og så teste. Tenker de hadde blitt perfekte da :)
SvarSlettJulehilsen fra Elin
jeg lar dem stå i form på kjøkkenbenken over natta jeg :)
SvarSlettHva i all verden gjorde jeg feil? Jeg gjorde som du skrev, Og dryppet litt i kaldt vann etterhvert også, i begynnelsen etter 5, 10 min (fordi jeg var nysjerrig på hvordan de ble da) var de myke og gode, men tenkte de kanskje vaar litt for myke, men plutselig ved etter 15 min var de seige og satte seg fast i tenna og når 20 min var gått var de kjempe harde. jeg kokte en halvtime siden du skrev hvertfall en halvtime, men de er jo så harde at de kan knuses, og smaker ikke så godt lenger mer som sånn smelta sukker man limer pepperkakehus sammen med. og den er umulig å kjære i biter nå når den har stått et par min. Jeg ser andre har problemer med at de er for myke:S jeg må ha tabba meg skikkelig ut nå:P hehe
SvarSlettHar du noen tips? skulle jeg tatt de alerede etter 10 min? :)
hmm så rart. Det kan være at det har noe med hvor høy tempratur på karamellene det blir. kansje det holder med under en halvtime hvis tempraturen er høy nok...? Den beste måten å teste det på er å dryppe i vann og ta av når karamellene er slik man liker dem. (noen vil ha de harde, andre vil ha de myke) Hvis de var gode og myke etter 10 min så hadde jeg tatt dem av da ja. Vannglasstesten er den beste måten å sjekke det på. Huff så kjedeligt at det gikk slik da :( bedre lykke neste gang <3
SvarSlettDe så kjempe gode ut:D Følger med på deg både her å på facebook du er en super baker! ble litt inspirert så prøvde å lage min egen blogg i går skjønner ikke alt enda men håper jeg får det ti:) Maja
SvarSlettEg og prøvde de og de blei kjempe gode! Eg kokte den i nesten 1 1/2 time eg!! De blei akkuratt passe myke, og lett å skjere opp i biter :)
SvarSlettHadde med meg på jobb noe som var en stor suksess!! Alle ville ha oppskiften :)
Eneste som var kjedelig var å pakke de inn i cellofan.. DET tok sin tid.. ;)
Kjempegod oppskrift. For meg holdt det med 20 min koketid, da var de passelige og lette å skjære opp :) Skal lage enda en porsjon idag med sjokolade i :)
SvarSlettTakk, ja da får jeg prøve det neste gang og kanskje svakere varme:)hehe kan være der feilen ligger ja:P Var uansett gøy og lærerikt å prøve da. Kan ikke gå bra hver gang heller :)
SvarSlettMen er enig i at de ser kjempe gode ut,så må nok prøve igjen.
Det er foresten en så koselig blogg du har. Blir skikkelig inspirert til å prøve ut alt du skriver. Veldig gøy.
Lykke til videre og ha en fantastisk god jul!
Jeg lagde disse i går, og de ble kjempegode, men jeg sliter litt med å skjære de opp og ha de i cellofan. Mister jeg en bit i gulvet går den i tusen knas, men den er allikevel veldig bøyelig og seig... Bruker pizzaskjærer, men det tar uendelig lang tid, og er hardt! Så har jeg pakket inn noen i cellofan, og det resulterer i at jeg ikke får av cellofanen når jeg skal spise de... Cellofanen deler seg, og er klin umulig å få av... Kan se ut som det er lettere å få av etter at de har ligget i kjøleskapet en stund... Har jeg kokt de for lenge? Eller kanskje det er dårlig cellofan... Skal de være så vanskelige å skjære opp? Kan jeg ev ha på melis e.l. for at de ikke skal sitte fast?
SvarSlettLagde disse til jul i fjord. Fikk dem aldri i cellofan jeg.... Det ble fort tomt gitt!
SvarSlett