Sider

tirsdag 31. januar 2012

Nydelig eplekake.


I dag har jeg laget en av de nydeligste eplekakene jeg vet om. Jeg fik denne oppskriften med en venninde etter at jeg hadde smakt på denne kaken hjemme hos henne.  Den er enkel å lage og er en veldig god kake å servere til gjester , gjerne litt varm sammen med vaniljeis...nam nam.

Ønsker dere en fantastisk uke videre :)

Klem Elin

Ta 2 egg og 2,5 dl sukker og pisk til eggedosis.

Smelt deretter 110 gr smør,

og hell oppi 1 dl fløte, varm opp til kokepunktet.

Hell den varme blandingen oppi eggedosisen og pisk litt.

Tilsett deretter 3 dl mel og 2 tsk bakepulver.  Bland godt sammen.

Kle en kakeform med bakepapir. ( formen jeg har brukt er 25 x 25 cm)

Hell deretter røren oppi formen.

Kutt opp epler og legg oppi røren. Jeg har brukt 3 epler men er du kan fint bruke flere.


Ta så 1 pk med vaniljekrem og legg jevnt oppå hele røren. (jeg har brukt piano vaniljekrem)

Strø deretter sukker og kanel over.

Stek ved 165 grader i ca 40 min.

Så er det bare å skjære opp i stykker......

og ha på tallerknen

Legge på en kule eller to med vaniljeis......

og nyyyyyyyyyyyte.......... Bon appetit :)

68 kommentarer:

  1. WOW, den så lekker ut =) Blir eplekake her imorgen ;)

    SvarSlett
  2. Nam!!!! Denne skal vi lage i helgen, det er helt sikkert!

    SvarSlett
  3. Mmm..den så god ut:) Den må jeg prøve å lage:)
    Ha en fin dag:)
    Klem

    SvarSlett
  4. den står i ovnen nå gleder meg <3

    SvarSlett
    Svar
    1. Håper du liker den like godt som jeg gjør :)

      Slett
  5. Den skal prøvast, såg heilt nydeleg ut:-)

    SvarSlett
  6. Nå fikk jeg lyst å bake eplekake også, så namme nam ut:)Fin blogg, legger meg som følger:)

    SvarSlett
    Svar
    1. koseligt at du liker det du ser og at du legger deg til som følgjer :) ha en fantastisk dag :)

      Slett
  7. denne kaken har mamma bakt siden jeg var liten på 80-tallet. Er fremdeles favorittkaken min :)

    SvarSlett
  8. Den ser nydelig ut så den må jeg prøve.

    SvarSlett
  9. Hei, den ser himmelskt godt ut, og jeg skal prøve ut den :-) Jeg lurer på om kaken skal stekes midt eller nederst?

    SvarSlett
  10. Nå står denne i ovnen og lukter himmelsk!! Takk for fin oppskrift :)

    SvarSlett
  11. Helle Christiansen2. februar 2012 kl. 05:32

    Kan man fryse dem, uten å bli dårlig? Litt for stor til 2 pers. :) Vil prøve ja.

    SvarSlett
    Svar
    1. ja den kan fryses.....men den smaker nok best nybakt ;)

      Slett
  12. den så kjempegod ut! takk for tips

    SvarSlett
  13. Denne må jeg bare prøve.Ser helt himmelsk ut

    SvarSlett
  14. Denne skal jeg prøve! Nam :-P

    SvarSlett
  15. jeg og mamma baker en nå :) den ser ut til å bli veldig bra ... å den var kjempe enkel å bake!<3 jeg er 13 år og elsker å bake men denne bake oppskriften din med bilder til hjelp gjorde alt mye enklere ;) ps dette gjör det enkelt å bake selv uten mamma <333

    SvarSlett
    Svar
    1. Så utrolig koseligt å høre Silje. Veldig gøy at du følgjer med på bloggen min :)
      Klem fra Elin

      Slett
  16. Totalt litt for mye sukker. Skal redusere mengden og prøve, er nemlig hekta på eplekker.

    SvarSlett
  17. aaaah! Nå skal det bakes :) takk for oppskrift:)

    SvarSlett
  18. Ojjojjojj, denne ser alvorlig lekker ut! Nå blir det eplekake på Nesbyen Sentralstasjon denne helga

    SvarSlett
  19. Ja den skal vi prøve,men det står ikke noe om den skal stekes midt i ovn eller lengre ned.Får bare prøve.

    SvarSlett
  20. Jeg har akkurat gått igjennom hele bloggen din, og må bare si at den var utrolig inspirerende! Fant kjempe mange oppskrifter og gavetips som jeg skal teste ut forløpende :)

    SvarSlett
  21. Hei! Kaken ser nydelig ut!

    Jeg har laget en artikkel på SOL om "Helgens beste mattips" hvor din oppskrift er med:

    http://www.sol.no/helse/2012_02_03_1801_helgens-beste-mattips.html

    Håper det er greit - takk for fin oppskrift!

    Hilsen Cecilie i SOL

    SvarSlett
    Svar
    1. ja det er bare kjempekoseligt Cecilie :) Du er hjertelig velkommen til å følgje med her videre ;)
      Ha en fantastisk helg.....Elin

      Slett
  22. Hei Elin, digger bloggen din og de herlige oppskriften.Idag baker vi den nydelige eplekaken.Den står til steking og blir sikkert god.Takk for tipset.Fosia

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk Fosia for en koselig tilbakemelding :) Håper du liker kaken ;)

      Slett
  23. Den var knall god! Hadde huset fullt av under i går, og rakk nesten ikke få ut kaka av ovnen før den var borte! Neste gang må jeg lage dobbel!

    SvarSlett
    Svar
    1. En dobbel oppskrift passer fint i en langpanne ;) Koseligt at du likte den :)

      Slett
  24. Jeg har Ikke vaniljekrem men det funker vel for det får jeg håpe, gleder meg og teste denne saken her.

    SvarSlett
    Svar
    1. funker fint uten vaniljekrem ja :) men bedre med .... ;)

      Slett
  25. D va då væll vanskele å få dein dær vaniljekræmen uttåver ;S

    SvarSlett
    Svar
    1. Bruk skje og slikkepott til å skrape ut av skjeen ;)

      Slett
    2. Jeg har bakt en tilsvarende variant av denne kaken i flere år, og må være så ærlig å innrømme at det er verdens beste eplekake! ;) Jeg synes eplekake gjerne kan bli litt tørr, men vaniljekrem på kaken før steking ordner det. Når det gjelder å fordele vaniljekremen er det et godt tips å brette ut alle hjørnene på pakken og så klippe av et hjørne. Så kan man klemme ut vaniljekremen. Blir nesten som en majonespakke, og mengden man klemmer ut regulerer man med størrelsen på hullet. Bretter du pakken sammen fra bunnen av, i stedet for å krølle den sammen, får du brukt smitt og smule av pakken. Kan love det blir mye mindre gris og at det går mye raskere! Nå er det eeendelig eplekakesesong igjen! :)

      Slett
  26. Jeg laget denne i dag og fikk kjempe mye skryt for den. Brukte vanlig rund form, men den måtte steke litt lenger. Jeg er ikke selv så begeistret for eplakake, men fikk stor innrykk av familie i min 30 årsdag, og trengte og lage noe kjapt og enkelt! Og denne syns også jeg var fantastisk god.. Tusen takk! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. veldig koseligt å høre at du og familien likte den :)

      Slett
    2. Hvor mye lenger må de stekes i rund form?

      Slett
  27. den så nydelig ut, den må jeg prøve! du er helt utrolig flink!

    sjekk gjerne ut den nye kakebloggen min, ville satt utrolig pris på det

    SvarSlett
  28. NAM! Denne så farlig god ut :)
    Det er jammen meg risikabelt å besøke bloggen din når man er lett påvirkelig og har lyst på kake :) Denne skal jeg teste ut snarest!

    SvarSlett
  29. mmm,den ser utrolig god ut:) tror jeg skal prøve den på onsdag når jeg skal ha enjoparty her hjemme:) blir d for liten form om jeg legger deigen i en rund 24 form tror du? fantastisk kjekk blogg du har forresten:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Har visst gått en ti siden du spurte, men drister meg til å svare likevel. En 24" form blir kanskje litt snaut. Selv bruker jeg 26", og det går akkurat :) Og kaka er farlig god!

      Slett
  30. Hei! :) håper på flere innlegg på bloggen din snart :) du er jo så flink! det er kjempe gøy å se alle de fine tingene du legger ut! klem natalie

    SvarSlett
  31. Oi, då....den såg faaarleg god ut....:/
    Med så mange fantastiske oppskrifter du legg ut, så er det ikkje rart ein legg på seg! :)

    Eg har store planar om å teste ut browniene dine i helga...men kanskje mannen ville foretrekt eplekaka sia det er ein av hans favorittar...hmmm.
    Nei, eg enda sikkert opp med å lage begge!
    Ser du? Faaaarleg!

    God helg!

    Helsing Bente

    SvarSlett
  32. Prøvde kaken idag, den er kjempe god, den blir laget flere gange.
    MVH Ditte

    SvarSlett
    Svar
    1. så herligt å høre at du likte den :)

      klem

      Slett
  33. Søkte opp eple kaker i går og fant mange, men må si det var denne som falt i smak av utseende. Og jammen fikk jeg rett. Den er himmelsk. Bakte like godt 2 stk med en gang og fikk virkelig blod på tann :) Har du flere gode tips til hva man kan lage av epler? Jeg har nemmelig MYE epler og vil prøve ut litt forskjellig :) Mvh Hilde

    SvarSlett
  34. Var ikke mulig å få tak i vaniljekrem så jeg brukte Piano vaniljesaus isteden. Den var mere flytende enn vaniljekremen ser ut på bildet, men jeg håper at kaken blir gjennomstekt og god.
    Jeg strødde hakkede mandler på toppen. :-) Ikke noe gærnt i det håper jeg.
    Har også økt temperaturen til 170C og denne må nok stå inne 1t tenker jeg.
    Håper at den blir spiselig! Er i ovnen nå. :-( Mvh István

    SvarSlett
  35. Bakte denne i går. En fantastisk god kake. Er ikke noen stor fan av eplekake, men denne gjorde susen :)

    SvarSlett
  36. Denne skal jeg servere i min mors 86-års dag i morgen.

    SvarSlett
  37. Dette er den desidert beste eplekaken jeg noe gang har smakt!! :)

    SvarSlett
  38. Denne lagde jeg 3 ganger i löpet av en uke da jeg förste gang lagde den. Beste eplekaken selvom jeg ikke egentlig er sä glad i eplekake. Folk blir rett og slett imponerte over smaken og den er jo saa enkel aa lage. 1000000 takk for en herlig oppskrift som jeg har delt med mange.

    SvarSlett
  39. Fant deg da jeg googlet eplekake. Denne skal klart prøves. Trykte liker på FB. Hilsen Drude

    SvarSlett
    Svar
    1. Så koseligt da Drude, håper du liker kaken :)

      Slett
  40. jeg fikk bare suppe

    SvarSlett
  41. Perfekt og lettlaget kake :) Står i ovnen nå og blir forhåpentligvis en slager i barnehagens FN-dag kafe i morgen! Tusen takk!

    Tommy

    SvarSlett
  42. Super duper hyper god :) Den ble kjempevellykka, selv i rundform. Har gammel ovn så ga den 45 min på 170 . Beste eplekaka jeg har smakt ever .. Tusen takk :)

    SvarSlett
  43. Den så god ut! Jeg og mamma skal bake nå:)

    SvarSlett
  44. Knallgod, avanserte med hakkede nøtter på toppen...takk for delikat oppskrift:)

    SvarSlett
  45. Blandet litt vaniljesaus i vaniljekremen så da ble den mer flytende og lettere å helle over :-). Supergod kake ja!

    SvarSlett
  46. Fantastisk enkel oppskrift som gir en nydelig eplekake 👌

    SvarSlett