Sider

søndag 20. november 2011

Brente mandler.



Nå nermer vi oss jul og det er kun 1 uke til første søndag i advent. Jeg elsker jul og alt som har med jul å gjøre, det er dejlig å kunne kose seg på kjøkkenet eller ved kjøkkenbordet og lage forskjellige ting. I dag har jeg laget brente mandler for aller første gang. Det ble veldig vellykket og de smakte knallgodt, så jeg tenkte jeg ville dele oppskriften med dere. Jeg håper dere alle får en fantastisk førjulstid med mye kos og mye glede. Jeg kommer til å dele flere godbiter med dere i løpet av ukene som kommer, så følg med:)

Klem fra Elin.

Ta 10 dl mandler

5dl melis

og 1 dl vann.

Ha alt oppi en stekepanne

og rør alt godt sammen. Ha pannen på middels høy varme og pass på å røre hele tiden med tresleiv.

så blir de slik etter hvert.....ser helt knusktørrt ut. Nå kan du skru varmen på fullt og fortsette å røre godt rundt slik at det ikke brenner seg i bunnen.

så vil sukkeret begynde å smelte....

Når de er gyldne og fine er de klare:) 

Ha de over på bakepapir som er smørt lett med olie. ( jeg har brukt solsikkeolje)  Skill mandlene fra hverande og la de stå til de er kalde.
Når de er klare er det bare å pakke de inn enten i cellofanposer eller glass.
Skal du oppbevare dem flere dager bør du ha de i luftett glass for at de skal
 holde seg best mulig.  Bon appetit

6 kommentarer:

  1. Tusen takk for flotte oppskrifter!

    Vet du hvor lang holdbarhet slike brente mander har? Fikk lyst å lage dem til julegaver, men noen skal sendes..

    SvarSlett
  2. Brente mandler har ganske lang holdbarhet,,hvertfall 2mnd. MEN du må passe på at de oppbevares i luftett beholder eller krukke :) Koseligt at du liker oppskriftene :)

    SvarSlett
  3. Du er en kvinne av mitt hjerte, Elin!
    Takk for at du har denne fine bloggen!

    SvarSlett
  4. Jeg prøvde meg på disse i går *kremt*, og de ble litt vel brente :p Har kjøpt meg nye mandler nå for å prøve nok en gang.. Får sette ned varmen litt i dag da.
    Setter stoooor pris på at du har oppskrifter med bilder osv, er så mye lettere å forstå og gjennomføre noe når man har sett hvordan det skal være! :)

    SvarSlett
  5. veldig koseligt med så fine tilbakemeldinger, tusen takk <3

    SvarSlett
  6. I dag prøvde jeg ut denne oppskriften, og de ble kjempeflotte :) Lagde 1/2 posjon, og hadde det i kjele, stekepanna ble vanskelig :/ Men supergode :D Skal gi bort masse til jul :) :)

    SvarSlett