Sider

onsdag 7. desember 2011

Sarah Bernard


I dag er det den 7 desember og nedtellingen fortsetter :)
Jeg har laget mine julesmåkaker nr 1 i dag, altså de kakene jeg liker aller allerbest. Sarah bernard heter de og jeg regner med at de fleste av dere har smakt på disse,,,,,,,og hvis ikke så er du bare nødt til å prøve disse!! De er herlige, søte, smelter i munnen og de smaker helt fantastisk. Det er jo egentlig litt dumt av meg å lage disse så tideligt i desember, da det sansynligvis betyr at jeg må lage en porsjon til før jul for disse forsvinner fort her i hjemmet. 
Her på sørlandet har vi fått littegranne snø og jeg kjenner at julestemningen begynder å ta sikkelig tak her. Det er herligt å se alle adventstakene i vinduene og alle julelysene rundt om kring....helt fantastisk:)
Jeg håper at dere allesammen er kommet i julestemning og at dere koser dere :)

Klem Elin

Ta 3 egg og skill plommen fra eggehviten, ha eggehviten oppi en skål og spar plommene til etterpå.

Pisk sammen eggehvitene med 3,5 dl melis til det er er litt tykkt,

slik som dette.

kvern opp 250 gr mandler og bland oppi, 

og rør godt sammen.

Bruk en teskje og ha deigen i små klatter på plata. 

Stek ved 180 grader midt i ovnen i ca 10 minutter. Ta ut og kjøl ned.


Pisk 200 gr smør og 3 dl melis til det blir hvitt, 

Snu de avkjølte kakene oppned.

Rasp opp 100 gr kokesjokolade

Tilsett 3 eggeplommer og den revne sjokoladen i smør og melisblandingen

Og bland alt godt sammen.

Ha kremen oppi en sprøytepose og sprøyt oppå kakene. (du kan også bare bruke teskje) La dem deretter stå på kjøl til kremen er helt stiv.

Smelt over vannbad 200 gr kokesjokolade og 2 ss flott matfett, bland godt sammen.

Ta kakene opp ned og

dypp nedi sjokoladen.

Kjøl dem ned til sjokoladen har stivnet før du har de i kakeboks. jeg bruker å oppbevare disse i fryseren.

Nydelige Sarah Bernard gjør julen helt perfekt. Bon appetit.

26 kommentarer:

  1. Åh disse har jeg aldri prøvt å lage selv før!
    Det ser veldig godt ut :)

    SvarSlett
  2. Det så godt ut!!!
    Det må jeg prøve:)

    SvarSlett
  3. dette så bare kjempe godt ut!!

    SvarSlett
  4. For oss som må ha det sukkerfritt går det an å erstatte melis med sukrin/splenda og bruke sukkerfri sjokolade. De er heeeeeeelt himmelsk :)

    SvarSlett
  5. Tusen takk for den velbeskrevne oppskriften :) Jeg elsker disse småkakene, det er en mine favoritter også. Så nå kan jeg endelig prøve å lage de selv! :)

    SvarSlett
  6. Hei og hopp :) takk for oppskrift! blir nok nødt til å lage disse nå ja :) nam nam!

    SvarSlett
  7. Ååååh dei såg jo berre heilt fantastisk goe ut!!!:) No vett eg ka eg ska gjera på i måro:)
    Du e so flink Elin! Eg beundre arbeidet ditt!:)

    SvarSlett
  8. Dette er mine favoritter i julen også!!! Skal lages om ikke lenge :)

    SvarSlett
  9. Slike laga eg i går, fått dei i frysaren i dag ;-)
    Men fekk eit supert tips her på bloggen din, neste gong skal eg snu botnane før eg legg på fyllet... såg så mykje flottare ut ;-)

    SvarSlett
  10. blir det mange av denne oppskriften? :)

    SvarSlett
  11. Det blir ca 40 stk av denne oppskriften :) Tusen takk for alle fine kommentarer, dere er nydelige :)

    SvarSlett
  12. Jeg er akkurat ferdig med å lage desse nå:) var litt tidkrevende men de ser jo så gode ut at jeg tror det har vert verdt strevet:)
    Jeg også lurte på hvor mange det skulle bli, jeg fikk 37 stk og tenke at jeg har laget de ALT for store! Men jeg var ikke så på viddene alikevel da:) gleder meg til prøvesmaking, må bare avkjøle skjokoladen litt...* gleder meg*

    SvarSlett
  13. så herlige!!
    jeg vil prøve å bruke solsikkefrø, i stedet for mandler..pga allergi..det blir topp!

    tusen takk for at du deler ;)

    SvarSlett
  14. Så har jeg prøvd dette også. Og de var fantastisk gode. Mandler med eggehvite og melis må jo bli godt. Når man tilsetter sjokolade så blir det enda bedre, men de var også temmelig mektig. Mulig at jeg halverer smørkremen neste gang jeg lager disse.

    SvarSlett
  15. Fyttirakkern for no klin å lage... Venter på at sjokkisen skal bli stiv nå - og det er best de er gode, altså!
    ;o)

    SvarSlett
  16. Utrolig mange fristende oppskrifter du har! Jeg lager også Sarah bernard til hver jul, samme oppskrift som din. Forskjellen er at jeg kjøper ferdig kransekakemasse til bunnen, fikk de aldri til med hjemmelaget. Smaker kjempe godt!

    SvarSlett
  17. Hei. Disse er kjempegode, men jeg sliter litt med å få de til. Når jeg lager bunnene etter denne oppskriften så flyter de ut i ovnen, selv om jeg pisker eggehvitene og melisen til det blir stivt. Hva gjør jeg galt?

    SvarSlett
  18. Å så godt det ser ut!!!:)
    Har aldri laget eller spist det før, men det spørs nok om jeg ikke må lage det iår!!
    Bruker du Dronning kokesjokolade både i og rundt kakene??

    SvarSlett
  19. Ja jeg brukerDronning kokoesjokolade både i og rundt :)

    SvarSlett
  20. Hei! Har prøvd oppskriften din og de ble kjempe gode! Jeg tenkte jeg skulle tipse om bloggen din i bloggen min! Er det greit at jeg låner to enkle bilder fra sarah bernard oppskriften din?

    SvarSlett
  21. hei hei Ida, det er du hjertelig velkommen til så lenge du linker til meg :) Ha en fantatisk julehøytid :)

    SvarSlett
  22. Flott! Jeg har linket til din blogg! Tusen takk - og ha en koselig julefeiring du også ;)

    SvarSlett
  23. Guuud...så fantastisk gode de ble.Jeg brukte mandler i bunnen, tenkte at kokos ble veldig søtt. Hadde store problemer med å gjemme de godt nok i fryseren,- var ikke bare meg som falt for disse, nei :-). Takk for fine oppskrifter,- supert at du bruker bilder..

    SvarSlett