Ja da er det mandag og kun 19 dager til jul, den mest fantastiske tiden på året. I dag har jeg laget cookiedeig kuler, dette er en type konfekt som jeg virkelig liker. Favoritt isen min er Ben and Jerrys cookie dough, så jeg var ikke tvil om at jeg skulle lage disse når jeg kom over oppskriften. Jeg absolutt elsker cookiedeig og hadde litt vanskeligt med å holde hendene unna når jeg lagde disse :) Oppskriften er stor og holder til ca 70 kuler og disse skal oppbevare på frysen og tas ut rett før servering. Jeg tror kansje at man i utganspunktet må like cookie deig for å like disse......men hvem liker ikke det da? ;)
Jeg håper dere allesammen har det fint og at dere fortsetter å følgje meg her på bloggen, jeg kommer til å fortsette med daglige innlegg frem til juleaften og dere må gjerne dele bloggen min videre hvis dere liker det dere ser her. Tusen takk til alle dere som legger igjen kommentarer, det setter jeg veldig pris på.
Ha en fantastisk mandag:)
Klem Elin
|
Rør sammen 225 gr smør,170 gr sukker og 150 gr brunt sukker |
|
Tilsett deretter 315 gr mel, 1 tsk salt, 1/2 tsk vaniljeessense og 1/4 tsk natron. (natron kan skippes om ønskeligt) rør godt sammen. |
|
Hell i deigen 0,75 dl melk |
|
og kutt 200 gr sjokolade oppi biter og bland deretter alt godt sammen. |
|
Da får du en nydelig deig som ser sånn her ut. |
|
Ta deigen og rull dem ut i små kuler, ha dem deretter i fryseren i 20 min ca. |
|
Smelt sjokolade. |
|
og rull de kalde kulene oppi sjokoladen |
|
Ta dem opp og la sjokoladen få stivne. |
|
Så er disse herlighetene klare til å nytes og det er vanskelig å nøye seg med bare 1 :) Bon appetit |
Så herlige de så ut!!:) Du lager så mye godt:)
SvarSlettoppbevares i fryser altså?? Kan de funke med "bare" kjøleskap?
SvarSlettwow :) Nam nam :) dette såg flott ut. kjempe flott at du viser bilder over deigen ved hvert steg. :) Gjør det veldig enkelt å se hva som er rett. :)
SvarSlettja det kan nok funke fint i kjøleskap også men jeg fortrekker å ha de fryseren.
SvarSlettTakk for oppskrift. Disse må jeg prøve. Det er supert med alt som kan oppbevares i fryseren - da kan jeg lage i god tid. Kanskje allerede i dag?
SvarSlettHa ei flott uke!
Pludrehanneklem
Disse må prøves! Også veldig greit med noe man kan ha i fryseren og tine opp ved behov.
SvarSlettMolto interessanti le ricette, prego inserire il traduttore. :) :) 1000 grazie!!
SvarSlettOj! Ser vidunderlig ut! Jeg er blodfan av Cookie Dough ice cream selv! Den, og Fairly Nuts, kjempegode! NAM! Tusen takk, jeg tror kanskje jeg skal lage litt sånn her i dag ^^
SvarSlettÅååå de så jo supergode ut :)
SvarSlettHar natron noen funksjon i deigen i det hele tatt? Kulene ser kjempegode ut :)
SvarSlettnatronen kan man fint droppe, det er mest for at det setter en ørebitte bitte liten smak som gjør at de smaker som ekte cookie deig......men det kan fint droppes uten problemer, de vil smake himmelsk likevell.
SvarSlettUææ.. ennå en kakesort som MÅ lages.
SvarSlettTakk takk! Heldivis veldig enkel da! :)
Disse skal jeg prøve! :) Liker veldig godt når det er en idiotsikker oppskrift, altså MED bilder;) hehe. Da kan faktisk jeg også klare det;)
SvarSlettHeldiGvis..skal det stå!
SvarSlettNå ligger de kaldt til de skal dyppes i sjokolade. :)
Veldig mektige.. men slik skal det jo være til jul! Mmmm
Jeg lagde dem med klaret smør blandet med blå Softmargarin. Brukte litt havremelk og mørk sjokolade fra Odense, og vips så er de spiselige for melkeallergikere! :)
kjempekoseligt Magne :)
SvarSlettkan de i frysen med den sjokoladen på utsiden? de så skikkelig gode ut da:D
SvarSlettja det kan Torunn :) jeg oppbevarer disse i fryseren til 5 min før servering.
SvarSlettmmmmm...!! Hva slags sjokolade bruker du?
SvarSlettJa, det lurer jeg også på, hva slags sjokolade bruker du til å dyppe kulene i?
SvarSlettJeg har brukt callebaut sin sjokolade, men den kan være litt vrien å få tak i. Men man kan bruke den sjokoladen man selv liker :)
SvarSlettJeg elsker også kakedeiger så dette bare må bli perfekt:-)) Skal prøves!!
SvarSlettJa, DENNE skal jeg prøve! Takk for tips, og FLOTT blogg. Ha en fortsatt fin adventstid.
SvarSlettNå ligger det mange deilige cookiekuler i fryseren. Hadde ikke nok sjokolade til alle, resten stekte jeg midt i ovnen v/200 gr. i ca.8 min., det ble nydelige cookieskaker. Takk for fin oppskrift
SvarSlettDisse var gode ja, nå er jeg tom for kakebokser her, så du må ikke legge ut så mye godt...
SvarSlettTror jeg er oppe i 15 sorter nå.
hehehhehe så morsomt Christian LOL :D
SvarSlettNå har jeg laget desse men jeg fikk et problem med den skjokoladen jeg skulle dypppe de i... Den ble liksom ikke så tynn at jeg kunne rulle kakene oppi. Har brukt dronning kokeskjokolade.... Er det andre skjokolader som er mer egnet? Jeg var så dom at jeg tok 1 ss melk oppi for å se om det hjalp men da ble det jo en betongklump!
SvarSlettNår ting går galt mister jeg helt humøret så jeg tror jeg legger kakene i frysen igjen og venter til i morgen med å handle ny skjokolade.
du kan bruke kokesjokolade og ha i littegranne fett, det funker :)
SvarSlettNytt forsøk i dag og da gikk det kjempe fint!:) hadde oppi bittelitt flott fett:)
SvarSlettFikk ikke nok skjokolade til alle men gjør ingenting, de ligger jo uansett i fryseren:)
Må jo bare si at de ble fantastisk gode!:)
Må bare stille meg i rekken...de ble fantastisk gode! Og som du sier...det er vanskelig å bare spise en:) Tuuusen takk for en oppskrift som heretter blir en juletradisjon her i huset hvertfall :)
SvarSlettGod jul!
Disse skal prøves, cookiedeig er noe av det beste jeg vet!
SvarSletthmm, tror jeg har gjort noe feil! mine ble ikke harde nok til å kunne rulles, formet de med skei men når jeg tar på de er de veldig myke, selv etter frysing? og du kjenner sukkeret når du spiser de? skal det være sånn??? dette er før jeg har hatt på sjokolade..:P
SvarSlettde skal ha en typisk cookiedeig konsistns som kan rulles i kuler. skal ikke være så myke at man ikke kan rulle de nej. Fulgte du oppskriften til punkt og prikke?
SvarSletthehe, har oversett en vesentlig del, MJØL!:P hehe, er det for sent å tilsette det nå? blir alt feil da?:P
SvarSlettnej da ikke for sent....la deigen bli romtemparert og hiv oppi melet :) kna godt sammen, går sikkert veldig bra!! Lykke til og god jul :)
SvarSlettDisse var nydelige! Tok en liten del av porsjonen der jeg delte kulene i 4, strødde dem oppå god vaniljeis - og vips hadde vi cookie dough ice cream til desserten :) Nam!
SvarSlettS.
åå, dæm hær va bare sykt digg ass! no bli æ feit, faen ..
SvarSlettGod smak, men 70 stk, jeg laget 11 stk, og det var dobbel porsjon(, uten sjokolade, men likevel var oppskriften veldig liten!
SvarSlettja ok, da må du ha rullet dem litt store :) jeg bruker å ha de ganske små :) Men var de ikke gode? Dette er absolutt en av mine favortiioppskrifter :)
SlettJa, jeg hadde de nok litt store! Men god smak ja :)
Slettkor mye sjoklade brukte du utenpå kulene?
SvarSlettdisse skal lages i år som i fjor;) nam,nam!!
SvarSlettjeg liker ost
SvarSlettHar noen prøvd og lage disse med glutenfritt mel?
SvarSlett