Sider

lørdag 29. januar 2011

Alvorlig god sjokoladefondant.


I dag har jeg koset meg med sjokoladefondant. Jeg elsker sjokolade og hva er da bedre enn denne deilige umotståelige fristelsen her?? Ja dette er ihvertfall noe av det beste jeg vet, og hvis du ikke har prøvd denne før bør du prøve denne ut. Den er fantastisk god på smak, enkel å lage og så er det noe de allerfleste liker.  Jeg har servert denne flere ganger til dessert når vi har hatt middagsgjester og det er en like stor suksess hver gang.
Her er fremgangsmåte og oppskrift.  Oppskriften er nok til 5 sjokoladefondant og hvis du skal lage mer kan du bare doble oppskriften :)
Sett stekeovnen på 210 grader. Smelt 75 gr meierismør i en gryte.

Tilsett 85 gr koksjokolade og smelt sammen med smøret.

Rør til smøret og sjokoladen er smeltet godt sammen.

Ta 2 egg og 1 eggeplomme, (hvis du dobler oppskriften tar du 3 egg og 3 eggeplommer)

Og pisk eggene sammen med 60 gr sukker og 35 gr mel. Pisk godt sammen.

Tilsett den smeltede sjokoladeblandingen,

og rør alt godt sammen.

Ta muffinsformer i en muffinspanne og fyll røren oppi formene. Disse hever ikke mye så du kan fylle like mye som bildet viser. Stek i ovnen ved 210 grader i 7-10 min.

Serveres varme, sammen med en god vaniljeis:)

Disse stekte jeg i 9 min, man kan variere steketiden alt etter hvor flytenes man liker dem.

Bon appetit :)

10 kommentarer:

  1. Å gud å godt det så ut! Sender du noen over? =D

    SvarSlett
  2. Så godt ut. må prøves....:) Gog helg!

    SvarSlett
  3. Virkelig en godbit for en hyggestund. NB: Du er ikke alene om å elske sjokolade.

    SvarSlett
  4. Takk! Tenker kollegene mine blir glade når jeg tar med meg slike til møtet på torsdag :-)

    SvarSlett
  5. tusen takk :) ja kollegene dine blir helt sikkert helt i 100, bare husk å servere de varme ;)

    SvarSlett
  6. Jepp! Jeg er lærer, så de får seg en runde på skolekjøkkenet før møtet ;-) Eller ... Kan jeg fylle formene i dag, sette dem i muffinsbrettet og la dem stå tildekket i kjøleskap til i morgen? Og så ta med brettet på jobb og bare steke dem der?

    SvarSlett
  7. Jeg lagte disse idag..Stekte de i 7 minutter, og da var de helt gjennomstekt! Så det ble muffins, og ikke fondant! Tror jeg prøver på 5 minutter neste gang :)

    SvarSlett
  8. Mine sto i nesten 10, og ble perfekt! Ovene er nokk veldig forskjellige!:)

    SvarSlett
  9. Hei, kan man lage røra dagen før? mvh Eva

    SvarSlett
  10. jeg vil tro at det går bra å lage røren før....men jeg er ikke helt sikker...?

    SvarSlett