Sider

torsdag 1. desember 2011

sjokoladeskjeer


Da har vi 2 desember og kun 22 dager til jul. I dag har jeg laget disse supersøte sjokoladeskjeerne. Disse her har jeg gledet meg veldig til å lage, og ikke minst til å teste ut. Jeg har ikke laget disse før men kommer helt GARANTERT til å lage mange av disse i fremtiden. Man bruker de skjeerne til å lage varm kakao med, jeg var ganske skeptisk til hvordan kakaoen kom til å smake men kan bare slå fast at den var knallgod. Alle her hjemme smakte og alle var enige om at dette smakte nydeligt :)
Jeg håper dere allesammen tar dere tid til å kose dere i denne forjulstiden.  Så vil jeg bare takke alle dere som har lagt igjen kommentarer her på bloggen, veldig veldig koseligt å få respons på det jeg lager :)

klem fra Elin

Smelt 230 gr kokejokolade i skål over vannbad,

Pass på at sjokoladen ikke blir alt for varm for da blir den lett flekkete når den stivner igjen.

Tilsett 0.5 dl kakao i den smeltet sjokoladen

og  1 dl melis og en knivodd salt (skålen er fortsatt over vannbad)

Rør godt rundt

Helt til alle klumper er vekk.

Ta deretter røren oppi form, jeg har her brukt minimuffinsform men du kan bruke isbitform eller andre småformer du måtte ha i huset. Stryk gjerne av overflødig sjokolade så overflaten ser litt fin ut. 
Strø på litt kakestrø, kokos, små marshmellows eller andre ting du synes passer.

Putt skjeerne forsiktig nedi midten av formen og sett på kjøl. La stå på kjøl til det har størknet. (mine sto 1 time)

Ta skjeerne forsiktig ut av formen og hele sjokoladen vil følgje med skjeen.

Slik ser mine ut når jeg har tatt dem ut av formen.

Varm opp litt melk og rør med skjeen nedi den varme melken,

Ha på krem og litt strø så har du klar en dejlig varm sjokolade :) nam nam

Jeg synes disse er søte å pakke inni cellofan og ha som små gaver. Bon appetit 

31 kommentarer:

  1. Så flotte!!! Supert å ha som små gaver :)

    SvarSlett
  2. må de da stå kaldt frem til bruk?

    SvarSlett
  3. Dette var en super idè skal ikkje se vekk fra at disse havner sammen med hjemmelaget konfekt i gaver til familie og venner. Men hvor får man tak i de skjeene?

    SvarSlett
  4. å nam! sjokolade elsker her! hehe de ser kjempe gode ut altså!! kakaoen også =)

    ha en fin dag!

    Klem Yvonne

    SvarSlett
  5. Super ide! Denne skal jeg jammen ta med meg når vi skal ha juleverksted her i morgen - da skal vi lage kakaoskjeer :))) TAKK :)

    SvarSlett
  6. Stilig! må prøves!
    Takk for Idé

    SvarSlett
  7. Hvor mange blir det av denne oppskriften?

    SvarSlett
  8. Det blir ca 7 stk i den formen jeg lagde mine i :) takk for at du følgjer med på bloggen min ;)

    SvarSlett
  9. Skal du lage nye ting hver dag? *Moro*=)

    SvarSlett
  10. ja det blir nytt inlegg hver dag frem til den 24 desember :)

    SvarSlett
  11. Hei.Kjempe fin blogg :) Jeg er ikke flink til å bake,men det ser så lett ut når du legger ut oppsksrift med bilder.Da føler jeg at jeg å kan klare det :) så super bra.
    Bare lurer på hvor få man tak i de fine skjeene? :)

    SvarSlett
  12. Kjempefine!
    Jeg lagde disse for noen måneder siden i minimuffinsbrettet mitt, men fikk dem ikke til å slippe formen. Har du temperert sjokoladen før du heller i kakaoen og det andre?

    SvarSlett
  13. jeg har bare passet på at sjokoladen ikke blir for varm, så holder den seg fint :)

    SvarSlett
  14. Okie! Takk for svar. Skal passe på dette neste gang ;)

    SvarSlett
  15. Flott adventsgave:))
    Hvor har du fått i de søte røde skjeene

    SvarSlett
  16. de skjeene har jeg fått tak i hos kitchn. de har 5 forskejllige farger :)

    SvarSlett
  17. Super gaveidé :)
    Pludrehanneklem

    SvarSlett
  18. HJELP! jeg har akkurat prøvd å lage disse, men de vil ikke slippe formen! Tips for hvordan jeg kan få dem nogenlunde helskinnet? Jeg vurderer å varme dem litt over kokende vann.

    SvarSlett
  19. bare dra de hardt ut, skal litt lit for at de knekker. Hvis ikke så kan du prøve å lirke litt...eventuellt la dem stå littgrann i romtempratur før du drar de ut. jeg ville ikka ha varmet formen for da vil sjokoladen smelte og de vil ikke se så fine ut.

    SvarSlett
  20. Skal de lages i brett til minimuffins eller vanlig størrelse??

    SvarSlett
  21. Dette må være noe av det mest geniale jeg har sett :) Tusen takk for tips - dette må prøves :)

    Jeg legger meg som følger og ønsker deg en strålende jul :)

    SvarSlett
  22. Og kakaoen var kjempegod!! Tusen takk for deling av fantastisk ide og oppskrift!! Hilsen Leni

    SvarSlett
  23. Nå har jeg lagd de og de ble super fine!:) men hvor lenge kan de oppbevares i kjøleskap? Inspirerende blogg du har!:)

    SvarSlett
  24. De holder seg lenge på kjøl....minst 4 uker og sikkert lenger ennd et og :)

    SvarSlett
  25. Janne Baltzersen6. januar 2012 kl. 08:23

    Hei Jeg har lag disse før, men har litt problemer med at sjokoladen blir hvitprikkete....prøv forskjellige måter, de siste gangene bare smeltet callabaut sjokolade og hatt i silikonform, med varierende resultat. Jeg varmer det veldig sakte opp i vannbad, har bare på 1, så mindre varme går jo ikke....ved siste forsøk ble de fine på toppen og rundt, men helt hvit i bunnen...har du noen gode råd om hva jeg gjør galt? Du har en kjempe fin side og mange gode oppskrifter,-håper du fortsetter med det:))))

    SvarSlett