Sider

søndag 19. desember 2010

Pikekyss som smelter på tungen :)



I dag har jeg laget kjempegode pikekyss. Dette er faktisk første gangen jeg lager pikekyss men det gikk overraskende greit. Var ikke vanskeligt å få til, men jeg kommer nok til å gjøre 1 ting annerledes neste gang og det er at jeg kommer til å bruke fint sukker. Jeg brukte vanlig sukker og da må man piske veldig lenge før all sukkeret er "oppløst". Jeg farget pikekyssene rosa og jeg synes de smakte nyyyydeligt og de smeltet på tunga. Pakker man dem fint inn og setter på en liten sløyfe så fungere de utmerket som en liten venindegave på en kald vinterdag :)
klem fra Elin julegris :D

Her er oppskriften:

200 gr eggehvite (fra ca 6-7 mellomstore egg)
400 gr sukker


Pisk eggehvitene sammen med 50 gr av sukkeret på lav hastighet inntil det er stivt. ( mye stivere enn på bildet ) Det er veldig viktigt å skålen og vispen er helt rene og ikke det er noe fett på den, her er det best å bruke stålskål:)

Tilsett forsiktig resten av sukkeret litt og litt, øk hastigheten på  mikseren men IKKE på full speed.  miks inntil sukkeret er oppløst. Tilsett farge om ønskeligt. jeg har brukt pastafargen Rose ifra Wilton.

Jeg synes det er greit å ha de så små at man kan spise en hel av gangen :)

Jeg lagde også noen hjerteformet....det synes jeg er litt nusseligt siden jeg ELSKER hjerter.  Bak de ved 90 grader i hvertfall 1,5 time. lager du dem større trenger de lengere baketid. 

Slik ble de fine pikekyssene når de var fedige.
Kjempefint å pakke som en liten venindegave...nam nam. Bon appetit  <3

8 kommentarer:

  1. Nydelige! De ser kjempegode ut :D

    SvarSlett
  2. Tusen takk for en kjempe fin oppskrift Elin :-) Jeg var egentlig igang med å bake bursdagskake til min mormor, men var så i tvil om hvordan jeg skulle pynte den. Så satt jeg heller igang med å lage pikekyss med en gang jeg så dette på bloggen din ;-) Nå er pikekyssene ute, de ble kjempe nydelige og endelig står sukkerbrødet i ovnen til bursdagskaka :)
    Du er virkelig en utrolig inspirasjon :-)
    Klem, Amine

    SvarSlett
  3. Ja de såg herlige ut! Skal prøve meg på di!! :)

    SvarSlett
  4. Heisan.
    Min egen variant av pikekyss står i ovnen nå:
    I marengsmasse av 2 -3 eggehviter blander jeg inn 1 plate smeltet kokesjokolade. Bland sammen slik at massen er marmorert. Sekes som vanlig.... Gjør vanligvis stor suksess;-)

    SvarSlett
  5. Ser kjempegode ut,...vakkert! :)

    SvarSlett
  6. Jeg setter i gang nå med disse, ska gi bort til svigerfar i morra :)
    Tusen takk for en kjempe fin oppskrift Elin :)
    God jul :)

    SvarSlett
  7. Hei, har du noen råd dersom marengsen "sprekker" under steking? Smaken var det derimot ingenting å si på:-) Kjempefin blogg!

    Eva

    SvarSlett
  8. du kan prøve å ha en ekstra plate under marengsplaten inni ovnen for å unngå at de sprekker. En annen ting er at man bør ikke bruke for høy hastighet når man pisker marengsen, det kan også være en grunn til at de sprekker:)

    SvarSlett